Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Krpálek se vrátí na post světové jedničky, v Abú Zabí vybojoval stříbro

Abú Zabí - Judista Lukáš Krpálek získal stříbrnou medaili na Grand Slamu v Abú Zabí. V konkurenci celé světové špičky vyhrál čtyři zápasy, až ve finále nestačil na bývalého mistra světa a olympijského vítěze Tagira Chajbulajeva z Ruska těsně na juko. Krpálek tak navázal na dva týdny starý bronz z Paříže a měl by se vrátit do čela světového žebříčku před Elmara Gasimova, který prohrál už ve 2. kole.

Judista Lukáš Krpálek
zdroj: ČTK/AP autor: Martin Gregor

"Byla to šílená dřina, ale opět zakončená medailí. Stříbrná medaile je něco úžasného. Doufejme, že to půjde takto dál," napsal Krpálek na Facebooku. Čtyřiadvacetiletý mistr světa z roku 2014 a dvojnásobný mistr Evropy Krpálek v prvním duelu porazil Nizozemce Michaela Korrela na ipon po třech minutách. V osmifinále se trápil s Korejcem Čo Ku-hamem, měl už tři tresty, přičemž za čtyři je automaticky prohra. Soupeře ale zatlačil, půl minuty před koncem mu vyšel chvat a následně přešel do škrcení, které mu pět vteřin před koncem vyneslo vítězství.

Čtyřiadvacetiletý mistr světa 2014 a dvojnásobný mistr Evropy Krpálek v prvním duelu porazil Nizozemce Michaela Korrela na ipon po třech minutách. V osmifinále se trápil s Korejcem Čo Ku-hamem, měl už tři tresty, přičemž za čtyři je automaticky prohra. Soupeře ale zatlačil, půl minuty před koncem mu vyšel chvat a následně přešel do škrcení, které mu pět vteřin před koncem vyneslo vítězství.

Ve čtvrtfinále pak Krpálek porazil Belgičana Tomu Nikiforova na tři juka a v semifinále zdolal Íránce Javáda Mahjúba, kterého hodil na dvě juka. Až ve finále se mu nepovedlo bodovat, když zkušený Chajbulajev odolával jeho útokům a sám jednou zabodoval na juko. V závěru sice Rus nasbíral dva tresty, ale tlaku českého soupeře odolal a slavil vítězství.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články