Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Krpálek se chystá na poslední juniorské mistrovství Evropy

Praha - Českého judistu Lukáše Krpálka čeká poslední pokus získat chybějící medaili z mistrovství Evropy do 23 let. Pak by si ale rád na mezinárodní scéně vyzkoušel krátkodobý přesun do nejvyšší váhové kategorie, ve které startoval už na nedávném republikovém šampionátu. Prý by neváhal ani změřit síly se šestinásobným mistrem světa a olympijským vítězem Teddym Rinerem z Francie.

Lukáš Krpálek
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Na mistrovství republiky se mi nechtělo shazovat, protože předtím jsem si shazování užil docela dost. Proto jsem zkusil nejvyšší kategorii. Sice jsou tam těžší soupeři, ale zase jsou na tom fyzicky hůř. Takže to zas taková nevýhoda není," řekl Krpálek. "Chtěl bych si to zkusit i v zahraničí. Teď totiž pojedeme přípravu na objem a moje váha půjde určitě nahoru. Možná to zkusím na Grand Prix v Paříži," prozradil.

Pokud by se rozhodl na únorovém turnaji ve francouzské metropoli skutečné startovat v kategorii nad 100 kg, mohl by tam narazit i na tamní judistickou megastar Rinera. "Stát se to může. Byl bych za to docela rád, abych si vyzkoušel, co je zač. Nikdy jsme se spolu neprali, takže nevím, jak na tom je silově a technicky, takže bych si to rád vyzkoušel. Samozřejmě bych asi prohrál, ale zkušenost by to byla dobrá," řekl Krpálek.

Předtím ho však ještě čeká poslední vrchol této sezony. V pražské hale Podvinný mlýn se pokusí zabojovat o medaili na ME do 23 let. "Poprvé a naposledy jsem v této kategorii startoval před pěti lety v Salcburku. Tehdy mi to ale moc nevyšlo a byl jsem devátý. Od té doby jsem radši startoval na chlapských turnajích. Vyšlo to až letos díky tomu, že je to v Praze, kde chci startovat," prohlásil Krpálek.

Přestože nebude konkurence tak silná, jako bývá v elitní mužské kategorii, Krpálek neočekává jednoduché souboje. "Budou tam dobří judisté, které už jsem porazil, ale i oni mohou porazit mě. Nemají co ztratit a půjdou do mě na sto procent, což mi moc nevyhovuje. Radši zápasím s těmi silnějšími, kdy nemám co ztratit zase já. Budu se snažit neudělat chybu," řekl judista USK Praha.

Za spolufavority v kategorii do 100 kg považuje například Rusa Magomedova, který zápasí na Krpálkovu neoblíbenou levou stranu, či Estonce Minaškina. "Budou tam i noví mladí kluci, kteří vycházejí z juniorů a mohou zazářit. Jednoduché to nebude, ale snad vyjde ta medaile. Byl by to i hezký dárek k mým čtvrtečním narozeninám," dodal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články