Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Krpálek po vyřazení na ME: Štve mě to, ale hlavní bude olympiáda

Kazaň (Rusko) - Po třech medailích z mistrovství Evropy v řadě tentokrát odešel český judista Lukáš Krpálek z tatami se svěšenou hlavou. Na šampionátu v Kazani vypadl už v prvním utkání. Tragédii z toho však nedělal, protože na jeho výkonu se projevil i dvoutýdenní výpadek kvůli zranění ramene. Krpálek věří, že se dokáže znovu dostat do formy, aby na olympijských hrách v Riu de Janeiro v srpnu bojoval o vysněnou medaili.

Lukáš Krpálek
zdroj: ČTK/Šimánek Vít

"Štve mě to, protože jsem do Ruska nejel proto, abych vypadl v prvním kole. Mrzí mě to a doufám, že se dám do kupy. A snad se připravím na další turnaje. Nejdůležitější bude olympiáda. Budu se muset pořádně připravit a dát do posledních tří měsíců všechno," prohlásil Krpálek.

Rovněž věří, že by mu brzká prohra mohla i pomoci. "Na jednu stranu mě to hrozně štve, protože těžko snáším prohry. Vždycky se v tom trošku koupu. Na druhou stranu alespoň lidi uvidí, že nemohu jen vyhrávat," řekl Krpálek, který je nejúspěšnějším českým judistou s titulem mistra světa a dvěma pro mistra Evropy.

"Samozřejmě se chci zase vrátit do období, kdy jen vyhrávám. A snad se mi to zase podaří. Třeba bude tahle porážka ku prospěchu, že mě namotivuje," dodal k nejhoršímu výsledku na ME od roku 2012, kdy rovněž vypadl v osmifinále. V Kazani překvapivě prohrál s Estoncem Grigorim Minaškinem, který nutně potřeboval uspět, aby měl naději na postup na olympijské hry.

"Tihle kluci, kteří bojují o olympiádu, do toho teď dávají maximum a prospívá jim to. Není snadné se s nimi prát, když jim jde o body. Tady vypadlo více favoritů jako Maret, Peters, Gasimov... O to víc mě mrzí, že jsem se nedostal dál," řekl rodák z Jihlavy. "Všichni už jsou unavení, protože kvalifikace je dlouhá. Ty dva roky byly náročné. Nejsem jediný, kdo vypadl," dodal. Proti Minaškinovi ho navíc limitovalo poraněné rameno, kvůli kterému poslední dva týdny netrénoval v kimonu.

Krpálek: "Nemůžu říct, že by mě ruka bolela nebo omezovala, ale byl tam strach, abych si to nezhoršil. Asi i proto to byl ode mě špatný výkon."

"Snažil jsem se kvůli tomu změnit svůj styl a vrátit se k tomu starému, kdy jsem soupeře strhával a pral se s nimi na zemi, abych ruku co nejvíce šetřil. Ale jak jsem to dlouho nedělal, tak jsem to dělal hodně špatně. Nevěděl jsem, co mám dělat," přiznal.

V Kazani se mu nepovedlo pojistit si nasazení do elitní osmičky pro olympijský turnaj. Aktuálně je šestý, a i když by o osmičku už zřejmě neměl přijít, ještě se rozhodne, zda si pozici nezkusí pojistit na turnaji Masters v Guadalajaře. "Nad tímhle si ještě sedneme s trenérem. Čeká mě ještě náročná příprava, kterou strávíme po Evropě, ale i v Japonsku. Uvidíme, jestli pojedu na Masters, nebo ne. Rozhodneme se v nejbližších dnech," řekl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články