Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Krpálek, nebo překvapení? Vyhlašuje se Sportovec roku

Praha – Kdo se stane Sportovcem roku? Bude to jediný český olympijský vítěz Lukáš Krpálek, nebo snad majitelka velkého křišťálového glóbu biatlonistka Gabriela Koukalová, nebo medaile jak na běžícím pásu sbírající Martina Sáblíková, anebo někdo úplně jiný? Slavnostní vyhlášení ankety Klubu sportovních novinářů se uskuteční v přímém přenosu na ČT1 a webu ctsport.cz od 21:40.

Lukáš Krpálek
zdroj: Reuters

Asi nejpravděpodobnějším kandidátem je judista Lukáš Krpálek. Důvod je nasnadě. Jako jediný Čech vybojoval zlatou medaili na olympijských hrách v Riu de Janeiro.

Novináři v závěrečném kole rozhodovali mezi desítkou nominovaných, do níž se po první fázi hlasování dostali podle abecedního pořadí rychlostní kanoista Josef Dostál, biatlonistka Gabriela Koukalová, Krpálek, biker Jaroslav Kulhavý, sportovní lezec Adam Ondra, tenistka Karolína Plíšková, vodní slalomář Jiří Prskavec, rychlobruslařka Martina Sáblíková, veslař Ondřej Synek a oštěpařka Barbora Špotáková. Do ankety se zapojilo celkem 233 žurnalistů.

Je nám líto, video expirovalo.
Skončí nadvláda žen? Krpálek je hlavní favorit Sportovce roku

Kategorie týmů má rovněž jasného favorita, je jím fedcupový výběr tenistek ve složení Petra Kvitová, Karolína Plíšková, Barbora Strýcová, Lucie Hradecká a kapitán Petr Pála.

Trojici nominovaných doplňují biatlonová štafeta žen ve složení Eva Puskarčíková, Lucie Charvátová, Veronika Vítková a Gabriela Koukalová a bronzový čtyřkajak z Ria Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál a Jan Štěrba.

Český tým po vítězství ve Fed Cupu
zdroj: ČTK/AP/ autor: Jean-Francois Badias

Mezi elitou jsou zástupci deseti různých sportů, z nichž je šest medailistů z her v Riu de Janeiro. Mezi adepty na přední umístění patří také dvojnásobný olympijský medailista Dostál nebo stříbrný z Ria Kulhavý.

Bronzové medaile v Riu vybojovali kajakář Prskavec, oštěpařka Barbora Špotáková a veslař Ondřej Synek. Plíšková je letos nejlepší českou tenistkou a finalistkou US Open, sportovní lezec Ondra uchvátil zejména rekordním výstupem na Dawn Wall ve stěně El Capitan v Yosemitském národním parku v USA.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články