Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Krpálek má před MS pohmožděný loket. Snad to odezní, věří

Rio de Janeiro - Závěrečnou přípravu judisty Lukáše Krpálka komplikuje před startem na mistrovství světa bolestivě pohmožděný levý loket. Krpálek ale věří, že potíže do soboty, kdy půjde do akce ve váze do 100 kilogramů, odezní. Největší česká medailová naděje po příletu do Ria ale netajila, že jí zranění na náladě nepřidalo. S Krpálkem do dějiště šampionátu dorazil i reprezentant Alexander Jurečka. Ten si zase poslední tři týdny léčil natažené vazy v ramenu.

"Bolí to, ale pořád věřím, že to nebude nic vážného. Navíc je pět dní na to, aby problém odezněl," řekl Krpálek. Obhájce bronzu z předloňského šampionátu v Paříži, si blíže nespecifikované zranění lokte přivodil na Memoriálu Zoltána Pálkovácse v Banské Bystrici. Dvaadvacetiletý judista tuto akci do svého kalendáře zařadil i proto, aby si týden před šampionátem v Brazílii vyzkoušel ostré zápasy.

S Pálkovácsem, který před třemi lety zemřel při autonehodě, jej navíc pojilo dlouholeté přátelství. "Na memoriálu jsem byl i před mistrovstvím světa v Paříži, kde jsem pak udělal bronz," připomněl Krpálek.

Úřadující evropský šampion si loket pohmoždil v souboji s Polákem Krzysztofem Weglarzem. "Chtěl mě hodit, a jak jsem padal na žíněnku, tak mi loket trochu prolomil. Ale nekřuplo mi v tom, tak to snad nebude nic hrozného. Jenom to je bolestivé," popisoval Krpálek.

Do sobotního vrcholu sezony chce loket šetřit. Po dlouhém cestování letadlem bude s Jurečkou odpočívat a poté se hodlá udržovat v kondici hlavně běháním. "Uvidíme, co loket v přípravě dovolí. Záležet bude na momentálním stavu," dodal trenér reprezentace Petr Lacina.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články