Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Krpálek je popáté za sebou judistou roku

Praha - Lukáš Krpálek je popáté za sebou nejlepším českým judistou roku. Každoroční svazovou anketu vyhrál sedmý muž z olympijských her v Londýně, nedávný mistr Evropy do 23 let a člen USK Praha podle očekávání a suverénně před Jaromírem Ježkem ze Sokola Vršovice a havířovským Alexandrem Jurečkou.

Dvaadvacetiletého Krpálka zařadili všichni hlasující z řad funkcionářů, trenérů a novinářů na první místo. Pátým rokem po sobě vyhrál jako první v šestnáctileté historii ankety. Na slavnostním večeru v rámci Judo Show Cup v pražské hale Na Folimance však staronový vítěz chyběl, protože startoval ve finále německé bundesligy.

"Děkuji všem hlasujícím za vítězství v anketě. Udělalo mi radost," vzkázal divákům v hale z předtočené nahrávky. Zatímco pomohl v bundeslize ve své váze do 100 kg Abendsbergu k mistrovskému titulu, jeho kolegové z USK ve finále mistrovství republiky družstev těsně prohráli s Libercem 3:4.

Krpálek si letošními výkony na tatami vysloužil od domácího svazu částku 290 000 korun. Čtvrt milionu za něj dnes převzal reprezentační trenér Petr Lacina za sedmé místo na OH a čtyřicet tisíc za triumf na ME do 23 let.

Výsledky ankety Judista roku 2012

Absolutní kategorie: 1. Lukáš Krpálek (USK Praha), 2. Jaromír Ježek (Sokol Vršovice), 3. Alexandr Jurečka (Havířov), 4. Jaromír Musil, 5. Tereza Patočková (oba Sokol Vršovice), 6. Pavel Petřikov (Hradec Králové).

Muži: L. Krpálek.

Ženy: Patočková.

Junior: Lubomír Holčák (Hranice na Moravě).

Juniorka: Leona Kubíková (Olomouc).

Dorostenec: Robert Trojnar (Hranice na Moravě).

Dorostenka: Sabina Merklová (Plzeň).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články