Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Krejčí cvičí pro radost a stále i medailově. V osmačtyřiceti dosáhl na domácí bronz

Na domácím šampionátu ve sportovní gymnastice se stala nezvyklá věc. Jednu z medailí získal závodník, který byl sám mistrem republiky dříve, než se ostatní narodili. Milan Krejčí jako by nestárnul. Sestřih z MČR bude vysílat ČT sport ve čtvrtek v 15:20.

Je nám líto, video expirovalo.
Gymnasta Krejčí dosáhl v 48 letech na domácí bronz

Finalisté mistrovství republiky na koni našíř. Pět z nich v úzkém rozpětí od 18 do 24 let. S nimi osmačtyřicetiletý Krejčí. A rozhodně nejen do počtu. Skončil čtvrtý, těsně za bronzem.

"Disciplína zůstala, takže chodím, cvičím a tohle je takový doplněk k pravidelnému cvičení. Mám to pro radost," svěřil se Krejčí.

V roce 1993 se v Brně konalo první mistrovství samostatné České republiky. Krejčí vyhrál koně našíř a přeskok. V těch letech získal sedm domácích medailí, tři přidal o skoro dvacet let později a tu zatím poslední vybojoval v neděli doma na stejném místě jako před 29 lety. Na bradlech skončil třetí.

Krejčí je stejně starý jako Oksana Čusovitinová z Uzbekistánu, která stále závodí dokonce na světové úrovni. I po olympiádě v Tokiu se zase chystá na další světové šampionáty.

"Má můj velký obdiv. Vzhledem k výkonnosti, kterou si drží takovou dobu – neuvěřitelné. A bude to asi ona, kdo vydrží déle," dodal medailista z MČR v rozmezí let 1993 a 2022.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články