Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Krátkou trať si podmanil Bonek s Alexanderssonovou. Janošíková doběhla šestá

Stejně jako v předešlých závodech i na krátké trati nedala Tove Alexanderssonová svým soupeřkám sebemenší šanci a s minutovým náskokem si doběhla v České Lípě pro další prvenství ve Světovém poháru. Mužům v sobotním deštivém počasí kraloval Rakušan Jannis Bonek. Z českých reprezentantů dopadla nejlépe na šestém místě Tereza Janošíková.

Tove Alexanderssonová na SP v České Lípě
zdroj: ČTK autor: Vít Černý

Světová jednička si s tratí dlouhou 4,2 kilometru poradila tentokrát v čase 34 minut a 19 sekund. Druhá Švýcarka Simona Aebersoldová na Alexanderssonovou ztratila 1 minutu a 7 sekund. Třetí místo nakonec těsně uhájila další švédská závodnice Sanna Fastová před krajankou Sarou Hagstromovou. Šestá příčka připadla v čase 37 minut a 51 sekund české běžkyni Tereze Janošíkové.

Z mužů si po zajímavě zvolené taktice s terénem na Českolipsku poradil nejlépe rakouský reprezentant Jannis Bonek. Jako jediný z čelních závodníků totiž zvolil odlišnou trasu k jednomu z kontrolních bodů, čímž si získal drahocenný náskok. Druhý do cíle doběhl Švéd Albin Ridefelt.

Vedoucí muž tabulek Světového poháru Nor Kasper Harlem Fosser skončil až za Matthiasem Kyburzem na čtvrtém místě. Z Čechů se nejvýše umístil na 16. příčce Miloš Nykodým. Naopak Jonáš Hubáček ani Tomáš Křivda závod nedokončili.

Světový pohár v orientačním běhu na Českolipsku – krátká trať (Korce):

Muži: 1. Bonek (Rak.) 37:04, 2. Ridefelt (Švéd.) -37, 3. Kyburz (Švýc.) -43, ...16. Nykodým -3:16, 31. Vandas -5:01, 41. Král (všichni ČR) -5:59.

Ženy: 1. Alexanderssonová (Švéd.) 34:19, 2. Aebersoldová (Švýc.) -1:07, 3. Fastová (Švéd.) -1:31, ...6. Janošíková -3:32, 13. Kosová -5:14, 18. Horčičková (všechny ČR) -6:09.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články