Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kozma je o krok blíže k chtěnému titulu v Oktagonu. Do čtvrtfinále prošel v Ostravě přes Poláka Siwiece

Přední český MMA bojovník David Kozma si ve vyrovnaném duelu s polským zápasníkem Lukaszem Siwiecem poradil nakonec 2:1 na body. Zajistil si tak účast ve čtvrtfinále pyramidy organizace Oktagon "Tipsport Gamechanger" ve welterové váhové kategorii. Všichni tři rozhodčí duel obodovali 29:28, dva z nich v Ostravě určili jako vítěze domácího borce.

David Kozma alias "Pink Panther" postoupil přes Lukasze Siwiece
zdroj: Oktagon MMA

"Čekal jsem, že jsem vyhrál všechny tři kola u všech rozhodčích, ale asi to někdo viděl jinak. Já to nemůžu posoudit, když v tom zápase jsem. Nečekal jsem takové drama a byl jsem nakonec šťastný, že to dali mně," řekl Kozma, který tak postoupil do další fáze projektu s rozpočtem milionu eur. Vítěz získá 300 000 eur.

Siwiec byl hodně aktivní hlavně ve druhém kole, které podle všeho vyhrál. "Otřesený jsem nebyl. Cítil jsem, že něco prošlo, ale s mojí hlavou to neudělalo nic. Když to srovnám s údery Brita, které mě posadily a vystřelily na Mars, tak tohle mnou neotřáslo," uvedl Kozma, jenž v prosinci prohrál s Brazilcem Kaikem Britem a přišel o pás šampiona Oktagonu.

Druhý Čech, který se do projektu z pozice náhradníka na poslední chvíli zapojil, Andrej Kalašnik prohrál jednoznačně na body s Louisem Glismannem z Dánska. "Je to velký profesionál, vzal zápas den předem a byla to sakra těžká práce," ocenil výkon českého bojovníka Glismann, který byl velkým favoritem zápasu. Kalašnik nahradil Gruzínce Amirana Gogoladzeho, jenž nesplnil váhový limit.

Z jiných zápasů do dalšího kola postoupili Němci Christian Jungwirth a Marcel Grabinski, Andreas Michailidis z Řecka, Chorvat Bojan Veličkovič, Melvin van Suijdam z Nizozemska a Alex Lohoré z Francie.

Čtvrtfinálové duely se uskuteční na akcích Oktagonu 20. května v Praze a 17. června v německém Oberhausenu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články