Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Koukala ohrožuje poraněné koleno, zvažuje odstoupení

Kuang-čou (Čína) - Podvrtnuté koleno, které si poranil během posledního tréninku, limituje na mistrovství světa Petra Koukala. Nejlepší český badmintonista sice svůj první zápas na šampionátu s nizozemským soupeřem Meijsem zvládl, nyní mu však hrozí, že kvůli zranění do utkání druhého kola proti třináctému nasazenému Kašjapu Parupallimu z Indie vůbec nenastoupí. Koukal zůstává v soutěži jako jediný Čech. Kristína Gavnholt vypadla už v prvním kole. Česká reprezentantka, která je ve světovém žebříčku na 34. místě, podlehla 1:2 na sety Španělce Beatriz Corralesové.

Petr Koukal
zdroj: ČT4

Odstoupení zvažoval Koukal už před úvodním duelem. "Něco tam přeskočilo a bolí to jako čert. Mám to zaledované, zatejpované, o což se postaral dánský fyzioterapeut Martin Baun, ale stejně se mi moc na kurt nechtělo," řekl Koukal. Nakonec ale neodolal kouzlu světového šampionátu.

Petr Koukal:

"Nedalo mi to. Trmácel jsem se tak daleko, měl jsem dobrý los, ta zdejší atmosféra. Adrenalin zapracoval, a tak jsem se protrápil k výhře. Byla to však obrovská muka a na konci byl nejlepší výsledek na MS a také dojetí trenéra."

Zázračné uzdravení se zatím nekonalo. "Není to však příliš nateklé, mám volný den, uvidíme, co s tím udělá noc. Pokud se to však výrazně nezlepší, k dalšímu utkání určitě nenastoupím," prohlásil. Až dosud neměl se zraněními ze sportu žádné problémy, tím více je ze současné situace rozladěný. "Do včerejška jsem byl prakticky na okruhu jediný, kterému se zranění vyhýbala. Mrzí mě o to více, že už to není pravda, ale snad to nebude nic vážného," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články