Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Koukal se vrátil na domácí squashový trůn, má jedenáctý titul

Praha - Na domácí squashový trůn opět usedl Jan Koukal. Nejlepší český hráč dnes vyhrál osmnácté mistrovství republiky a na konto si připsal již jedenáctý titul. Koukal tentokrát nedopustil podobné zaváhání jako v loňském roce, kdy vypadl už v semifinále. Na skleněném kurtu v obchodním Centru Chodov potvrdila roli favoritky i Lucie Fialová.

Koukal prošel českým šampionátem hladce, jediný set ztratil v semifinále s Lukášem Jelínkem. Ve finále deklasoval Petra Martina třikrát 11:2. "Jsem rád, že jsem získal zpět titul, o který jsem loni přišel. Měl jsem o to větší motivaci ukázat, že pozice nemíním vyklízet, a formu jsem načasoval v pravý čas," uvedl Koukal. Sqaushový král před českým absolvoval sérii turnajů v Severní Americe, kterou zakončil minulý týden třináctým titulem na okruhu PSA v Northern Ontario Open 2010 v kanadském Sundbury.

Mezi ženami potřetí v kariéře vyhrála Fialová. Od února první česká vítězka turnaje WISPA zdolala ve finále Olgu Ertlovou 3:1.

Česká reprezentace hned po domácím šampionátu zamíří na mistrovství Evropy jednotlivců i družstev do francouzského Aix-en-Provence ve složení Koukal, Martin, Jelínek, Pavel Sládeček, Fialová, Veronika Koukalová, Hana Vágnerová a Anna Klimundová.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články