Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Koukal se loučí s kariérou, v Brně mu aplaudovala zaplněná hala

Brno - Nejlepší český badmintonista posledních let Petr Koukal načal loučení s kariérou. V první ze série rozlučkových exhibic prohrál s Irem Scottem Evansem 1:2 po setech 9:11, 11:9 a 10:12. "Na žádném scénáři jsme se dopředu nedomlouvali. S Evansem se dobře známe, vůbec mě ale nešetřil," uvedl třicetiletý Koukal, kterému po zápase aplaudovala zcela zaplněná hala se šesti stovkami diváků. 

Petr Koukal věší raketu na hřebík
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

"Je to příjemné. Nečekal jsem, že bude tak plno. V Brně mě táta přivedl k badmintonu a odehrál jsem zde pět sezon, v nichž jsme získali extraligový titul," dodal Koukal.

Posteskl si, že po olympijských hrách přibral osm kilo. "Nevím, jak se to přihodilo," smál se s tím, že mu jeho manželka, vítězka Světového poháru v biatlonu Gabriela Koukalová, rozhodně tolik nevaří. "Moc jsem toho po olympiádě ale nedělal. Až před utkáním jsem se začal trochu hýbat, aby zápas tělo vydrželo," poznamenal osminásobný mistr republiky.

Chystá ještě další dvě rozlučkové exhibice. Po nich už badminton neplánuje hrát závodně ani na nižší úrovni. "Těším se, že se dostanu ke sportům, na které mi nezbyl čas, a jsou venku v přírodě. Chytl mě golf, projedu se na kole, s Gábinou na lyžích. A chci se věnovat svým dalším aktivitám a projektům," řekl Koukal. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články