Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Koukal potvrdil životní formu, poprvé na MS vyhrál zápas

Kuang-čou (Čína) – Prognóza, že badmintonista Petr Koukal hraje nejlépe za poslední léta, se potvrdila na úvod světového šampionátu. Na šestý pokus se badmintonista Petr Koukal dočkal výhry ve dvouhře na mistrovství světa. Nejlepší český hráč porazil Nizozemce Erika Meijse 2:1 na sety a poprvé si zahraje 2. kolo. V úterý do dvouhry žen vstoupí Kristína Gavnholtová.

Petr Koukal
zdroj: ČT4

Osmašedesátý hráč světa Koukal zdolal mladého Meijse (129. na žebříčku IBF) až po třísetovém boji 21:18, 10:21 a 21:14 za necelou hodinu hry. "Prokletí prvních kol na mistrovství světa je prolomeno," radoval se Koukal.

"I přes relativně příznivý los mě rozhodně nečekala žádná 'dávačka'. První jsem kontroloval, ale druhý byla jedna velká nepovedená záležitost. Úplně jsem vypadl z tempa a hrál nepřesně," komentoval vývoj utkání. Na začátku rozhodující sady ztrácel 0:2, ale pak otočil na 11:5. "Druhou půlku jsem si už v klidu pohlídal a nakonec se s Dickym (trenérem Palyamaou) radujeme z postupu," uvedl Koukal.

Jeho dalším soupeřem bude třináctý nasazený Kašjap Parupalli z Indie. "Patří mezi špičku několik let, ale mám horšího z šestnáctky nasazených, a když zahraju, co mám natrénováno, tak si věřím," řekl Koukal ještě před odletem na MS.

Se soutěží už se rozloučil druhý český zástupce v mužské dvouhře Jan Fröhlich, který prohrál s Němcem Dieterem Domkem hladce 0:2. V prvním kole dohrál podle očekávání i pár Jakub Bitman, Alžběta Bášová ve smíšené čtyřhře.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články