Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Korbalisté do 21 let na favorizované Nizozemsko neměli. O semifinále se utkají s Anglií

Velká senzace se nekonala. Česká korfbalová reprezentace na domácím mistrovství Evropy nestačila na velké favority z Nizozemska, kterým v Prostějově podlehla 13:33. Reprezentace tak má ve skupině zatím bilanci jedné výhry a porážky a o postup do semifinále se utkají v přímém souboji s Anglií, jež má rovněž tři body. 

Česká korfbalová reprezentace do 21 let
zdroj: korfbal.cz

Nizozemci jsou velkými favority na zlaté medaile a svoji sílu ukazovali hned od startu střetnutí s Českem. Domácí tým k ničemu nepouštěli. Kouč Ivo Kracík zkoušel rozhodit rytmus soupeřova útoku obranou doskoku, ale Nizozemci dokázali reagovat velmi rychle a svůj náskok navyšovali dále až na poločasové skóre 4:20.

Ve druhé půli se výkon českých lvíčat zvedl a v určitých pasážích před zaplněnými tribunami v Prostějově ukázal, že i s největšími hvězdami se dá hrát. I tak ale prohráli jasně o 20 košů. "Přes propastný rozdíl ve skóre si cením bojovného výkonu hráčů i hráček. Hodně jsme střídali, aby všichni hráči a hráčky měli možnost nasbírat cenné zkušenosti," řekl po střetnutí trenér. 

Češi i přes porážku zůstávají ve hře o semifinále, kam už s jistotou zamířilo právě Nizozemsko. O postup si to rozdají v přímém duelu s Anglií, která podobně jako reprezentační výběr dokázala porazit Katalánsko a v jejím dresu září zejména Shane Buckland, jenž je aktuálně nejlepším střelcem celého šampionátu s 12 koši.

Vítěz tohoto zápasu se v pátečním programu představí v semifinále proti již jasnému vítěznému družstvu skupiny B, kterým je Belgie. 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články