Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Konečný si s Dzinzirukem o titul nezaboxuje

Praha - Boxer Lukáš Konečný se o titul profesionálního mistra světa organizace WBO s Ukrajincem Sergejem Dzinzirukem 30. září neutká. Jeho soupeř duel, který se měl konat v Brně, ze zdravotních důvodů zrušil. Existuje ale varianta, že Konečný bude ve stejném termínu v Kajot aréně boxovat o titul v lehké střední váhové kategorii s jiným soupeřem.

"Teď probíhají velmi rychlá zákulisní jednání. Je ale velmi reálné, že budu boxovat s náhradním soupeřem o plnohodnotný titul mistra světa," uvedl Konečný na svých oficiálních internetových stránkách.

"Asociace WBO však musí někoho vybrat, odsouhlasit, ten dotyčný musí být v přípravě a především musí asociace WBO odebrat titul šampiona Dzinzirukovi," doplnil nejlepší český profesionální boxer současnosti, kterého nečekaná zpráva zaskočila.

Konečný je v přípravě na životní zápas již několik měsíců. "Zároveň by to bylo velmi obtížné pro pořadatele, kteří této akci věnovali spoustu času, je prodáno mnoho vstupenek a například jsou i podepsány smlouvy s televizemi," podotkl Konečný.

Dvojnásobný bronzový medailista z amatérského mistrovství světa se s Dzinzirukem už jednou o světový titul utkal, v dubnu 2008 s ním v Drážďanech prohrál na body. Podle řady odborníků však neoprávněně. I proto se Konečný těšil na odvetu.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články