Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Konečný o titul boxovat nebude, galavečer byl zrušen

Ústí nad Labem - Profesionální boxer Lukáš Konečný se v pátek 30. září v Brně v zápase o titul mistra světa nepředstaví. To je momentálně jediná jistota, kterou dvojnásobný bronzový medailista z amatérského světového šampionátu má. Poté, co se jeho plánovaný soupeř v boji o titul mistra světa organizace WBO Sergej Dzinziruk zranil, snažili se zástupci Konečného narychlo zajistit jiného protivníka. I kvůli tomu, že WBO podle všeho ukrajinskému boxerovi pás pro šampiona neodebere, se to ale nepodařilo. "Stále se o všem jedná a nic jistého není, 30. září ale boxovat nebudu," řekl Konečný.

Třiatřicetiletý boxer se v úterý vrátil z Německa, kde trénoval, domů a aktuálně přípravu přerušil. "Možná ale jen na pár dní. Existuje totiž varianta, že by se zápas uskutečnil o několik týdnů později," uvedl Konečný. Odklad zápasu rodáka z Brna ani v nejmenším nepotěšil, na životní duel se totiž připravuje již několik měsíců a obětoval tomu i celé léto. Navíc již řadu týdnů drží speciální dietu. Minulý týden jeho plány změnilo Dzinzirukovo zranění, Ukrajinec si podle lékařské zprávy poranil rameno a do 12. října není schopen boxovat.

Podle Konečného ale ze strany ukrajinského boxera možná jde pouze o zastírací manévr, protože k zápasu nechce vůbec nastoupit. Existuje i možnost, že se Dzinziruk titulu, který musí nyní povinně obhajovat, sám vzdá a bude pokračovat v kariéře v zámoří. Za Atlantikem absolvoval i dva poslední zápasy. Poté by teoreticky mohla být celá brněnská akce zrušena a Konečný by se o titul mohl utkat například s Rusem Zaurbekem Bajsangurovem, který má statut prvního vyzyvatele budoucího šampiona WBO lehké střední váhové kategorie.

O dějišti možného souboje by ale opět rozhodovala takzvaná dražba a nejvyšší finanční nabídka. Mohlo by se tak boxovat i na Ukrajině, kde Bajsangurov absolvuje většinu duelů. Pořadatelé brněnského galavečera však věří, že se v moravské metropoli zápas o titul mistra světa přece jen uskuteční. Proto nyní neplánují vracet vstupné. "Jednáme o náhradním termínu a lístky platí i na další termín," řekl Josef Fiala z agentury Double Investments Limited.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články