Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Konečný: Když se někdo fláká, tak ho seřvu

Ústí nad Labem - Profesionální boxer Lukáš Konečný si zvyká na novou roli. Na začátku ledna převzal funkci kondičního trenéra amatérské reprezentace a na čas dal svou rohovnickou kariéru k ledu. Nestíhá si hlídat životosprávu, prý přibírá a místo svého tréninku honí mladší boxery k maximálnímu nasazení. "Mají hodně velké rezervy v přístupu k tréninku, a kde mohou, tam něco ošidí," řekl Konečný.

Dvaatřicetiletý boxer si první kontakty s týmem odbývá na domovské půdě v Ústí a umí toho využít. Když chce trénink vytrhnout z tělocvičnové rutiny, vytáhne svěřence do okolí na běžky. Kondiční přípravu absolvuje s nimi, ale boxovat zatím nechce. "Pokud jde o specializaci, netrénuju s nimi, nemůžu. Musím si hlídat až moc lidí. Do pytle nebo rovnou s nimi si zaboxuju, až když tu bude nějaký užší výběr. Teprve tehdy to půjde," uvedl dvaatřicetiletý boxer. 

Když teď Konečný s někým mluví o svých svěřencích, zní to, jako když učitel vypráví o svých nezvedených žáčcích. Tréninkový přístup některých boxerů má totiž podle něj k ideálu daleko. "Kluci si asi moje chování zpočátku vykládali jako buzeraci, ale když někdo maká, tak na něj zařvu maximálně občas. To je třeba případ Chládka a některých dalších. Ale když se někdo fláká, tak ho seřvu," řekl.


Bronzového medailistu z juniorského MS 2008 Chládka považuje za největšího favorita na to, že se probije do konečného čtyřčlenného výběru, ale i on má prý co zlepšovat. 

Reprezentaci vede společně s trenéry Miroslavem Vrbou a Jiřím Kotibou. Víc než za trenéra se ale pořád považuje za boxera, od loňska je evropským šampionem EBU v lehké střední váze. Pomalu chystá opět vyzvat k souboji o titul mistra světa WBO Ukrajince Sergeje Dzinziruka, jemuž před třemi lety těsně na body podlehl. "Ten souboj se malinko vzdálil, ale na jaře by k němu dojít mohlo," uzavřel boxer.

Je nám líto, video expirovalo.
Boxer Konečný se dal na trénování
Lukáš Konečný
zdroj: ČTK
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články