Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Kolečkové krasobruslení na vzestupu. Závodí se na rollerech i in-line bruslích

Na pardubickém zimním stadionu už rozpustili led, a přesto se tam zase krasobruslilo. I do Česka už se totiž dostaly soutěže na kolečkových bruslích. Reportáž z MČR v kolečkovém krasobruslení sledujte ve čtvrtek 1. 6. od 8:30 na ČT sport.

Je nám líto, video expirovalo.
Do Česka proniklo kolečkové krasobruslení

Zatímco mistrovství světa se pořádá už od čtyřicátých let minulého století, u nás jsou krasokolečkáři relativní novinkou. "Když byl covid a nesmělo se trénovat na zimácích, tak jsem při sledování sociálních sítí objevila kolečkové krasobruslení. Dostala jsem bláznivý nápad, že bude daleko jednodušší sehnat tělocvičnu nebo jít bruslit venku," říká předsedkyně úseku krasobruslení na kolečkových bruslích Karolína Soukupová.

Bruslí se buď na speciálních in-line bruslích, anebo, což je pro tento sport typické a tradiční, na tzv. rollerech se dvěma řadami koleček vedle sebe. "Dostupné jsou ze zahraničí, v České republice se ještě neprodávají. Objednáváme je z Itálie," dodává Soukupová.

Závodníci jsou zatím u nás jen ve čtyřech klubech a často kombinují víc disciplín. Tereza Vorlíčková jezdí na ledě, na in-linech i na rollerech, a navíc jak sólo, tak v páru s Markem Černohousem. "Musím si trochu uvědomit, že jedu na rollerech, abych tolik nezatočila, aby mi to nepodklouzlo, a na in-linech je to skoro jako na ledě," říká Vorlíčková.

Pro start na mistrovství Evropy je však Vorlíčková zatím moc mladá, takže k tomu se v Pardubicích přiblížila Kateřina Becková. "Je to fajn, když si uvědomím, že to je Evropa, tak je to úplně OMG! Takže dobrý," směje se Becková.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články