Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Knock-out orientační sprinty ovládli Rancan a Alexanderssonová, Češi zůstali v semifinále

Cesta českých reprezentantů soutěží knock-out sprintů na MS v orientačním běhu v Edinburghu skončila před branami finále. Nejlepšího umístění dosáhl Jonáš Hubáček, který doběhl ve svém semifinále třetí, Tomáš Křivda obsadil ve svém běhu páté místo a Jakub Glonek místo šesté. Tereza Janošíková závod dokončila na páté pozici a finále bylo také mimo její dosah. Vítězi se stali Švýcar Riccardo Rancan a Švédka Tove Alexanderssonová. 

Tomáš Křivda
zdroj: Facebook/Tomáš Křivda

Křivda patřil mezi favority od kvalifikace i přes čtvrtfinále, ale v nabitém semifinálovém běhu udělal brzy po startu chybu, kdy se dostal do slepé uličky, a svou ztrátu na čelo už nedohnal. V závěru se ještě dostal před Švýcara Sutera na páté místo v rozběhu.

Hubáčkovi se naopak v závěru jeho semifinále podařilo vmísit se na první tři příčky díky chybě soupeřů, ale na postupové dvě první místa to nestačilo. Glonek ve svém semifinále obsadil šesté místo. Vítězem a mistrem světa se stal Švýcar Riccardo Racan.

Naději na postup do finále držela také Tereza Janošíková, ale ani ona se nevyvarovala chyby při mapování a propadla se na páté místo a rozestup od svých soupeřek už nestáhla. Triumfovala dominantní Švédka Tove Alexanderssonová.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články