Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Knapková: Věřím, že forma půjde ještě nahoru

Praha – Skifařka Miroslava Topinková Knapková se zúčastnila závodu osmiveslic na pražských Primátorkách a připsala si úspěšnou soutěžní generálku na olympiádu do Ria de Janeira. Jako členka sestavy slávistické osmiveslice se radovala z jasného triumfu.

Miroslava Knapková
zdroj: ČT autor: Jan Langer

"Moc jsem si to užila, protože jsme s holkama byly dobrá parta. A vždy na startu je to takový šrumec, který na skifu nezažiju. Na to se vždycky strašně těším," řekla Topinková Knapková novinářům.

Důvody k úsměvům měla celá vítězná sestava, neboť do cíle dorazily slávistky s takřka čtrnáctivteřinovým náskokem před osmiveslicí Američanek LA Women's Rowing.

"Tu první pětistovku jsme jely úplně naplno. Já jako skifařka se snažím soustředit na ty holky přede mnou a snažím se jet co možná nejvíce stejně jako ony a tahat. Když už jsme pak měly náskok, tak jsem se koukala i kolem sebe," popsala Topinková Knapková.

Právě Američanky představovaly pro jasné favoritky a obhájkyně prvenství určitou neznámou, a tím zároveň i hrozbu. "Braly jsme je jako největší soupeřky, protože víme, že holky na tom trénují každý den po celý rok a jsou sveslované," uvedla Topinková Knapková.

"Jsme ale rády, že jsme je porazily. Byly jsme samy zvědavé, protože tam startovaly dvě holky, co tam odešly studovat. Víme, že jsou silné, ale nevěděly jsme, jak na tom aktuálně jsou. Rozhodně jsme to ale nechtěly podcenit a měly jsme podle mého nejvíce tréninku za dobu, co jezdím Primátorky na osmě. Myslím, že i to hrálo svou roli," dodala.

Na začátku sezony se pětatřicetileté olympijské vítězce z Londýna, která je zároveň mistryní světa i Evropy, nedařilo podle představ. "Cítila jsem se dobře, ale závody mi moc nevycházely. Teď už je to celkově lepší. Zbývá nám nějakých 60 dní do Ria, tak doufám, že ještě něco natrénuju a ta forma půjde ještě nahoru," řekla Topinková Knapková.

Ověřovat si ji ale již nebude v závodech. "Teď se budu soustředit na trénink; pojedeme na soustředění do Francie, kde jsme byli i loni. I pak budu jen trénovat," nastínila Topinková Knapková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články