Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Knapková si zajistila postup přímo do finále

Poznaň - Skifařka Miroslava Knapková si vítězstvím v úvodní rozjížďce mistrovství Evropy ve veslování zajistila přímý postup do nedělního finále, ve kterém bude bojovat o pátý kontinentální titul v kariéře. Výhrami do programu šampionátu v Poznani vstoupili i skifař Ondřej Synek, jenž stejně jako Knapková obhajuje titul, a dvojskif David Jirka, Michal Plocek. Přímý přenos nedělních dopoledních finále vysílá náš web.

Všichni však s ohledem na větší počet startujících ve svých kategoriích postoupili "jen" do sobotního semifinále. Synek při premiérovém startu v sezoně získal skalp dvojnásobného olympijského vítěze Olafa Tufteho z Norska.

Z třinácti českých posádek na jezeře Malta postoupily do semifinále z druhých míst dvojka bez kormidelnice Kateřina Kopecká, Martina Stillerová a dvojskif lehkých vah Ondřej Vetešník, Jan Vetešník. Třetí místo k posunu do semifinále pomohlo dvojskifu Lenka Antošová, Kristýna Fleissnerová.

Přes odpolední opravy se mezi dvanáct nejlepších kvalifikovaly dvojskif lehkých vah Tereza Kocianová, Anna Žabová a čtyřka bez kormidelníka lehkých vah Michael Humpolec, Jiří Kopáč, Miroslav Vraštil mladší a Jan Hájek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články