Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Běžkotoulky

Knapková má evropský veslařský titul

Plovdiv – Skifařka Miroslava Knapková vyhrála mistrovství Evropy ve veslování. Do cíle dorazila v čase 7:52,03. Přes zpomalení v závěrečné části za sebou nechala všechny soupeřky, z nichž nejlepší byly Ruska Julia Levinová a Litevka Donata Vistartaiteová. Knapková triumfem završila úspěšnou sezonu, jejímž vrcholem bylo světové zlato, a získala už čtvrtou svoji medaili z kontinentálního šampionátu. Mistryní je podruhé, zvítězila i v roce 2008. Na plovdivském šampionátu získal medaile také český ženský dvojskif, mužská čtyřka bez kormidelníka lehkých vah a osmiveslice.

Miroslava Knapková
zdroj: AP Photo autor: Darko Bandic

Miroslava Knapková prožila životní sezonu, po závěrečném vítězství ale poukázala na horší začátek ročníku zkomplikovaný zdravotními problémy. "Ani jsem nečekala, že by sezona mohla být takhle úspěšná, protože na jaře se to dobře nevyvíjelo. Ale jsem ráda, že se mi na konci podařilo dvakrát slyšet hymnu," řekla šampionka Knapková.

Zda se jí podaří naplnit očekávání, která ji stavěla do role největší favoritky mistrovství Evropy, si prý Knapková před startem nebyla jista. "Po mistrovství světa jsme trochu slavili a tréninku taky nebylo moc," přiznala. Start na ME se jí proto pokoušeli rozmluvit skifař Ondřej Synek i trenér Tomáš Kacovský.

V závodě mužů zvítězil Litevec Mindaugas Griskonis, který tak na kontinentálním trůnu vystřídal Ondřeje Synka, před Němcem Falkem Noltem a Chorvatem Mariem Vekicem. Český účastník tentokrát ve finále mužského skifu nebyl. Přesto zaznamenala voda v bulharském Plovdivu i další české úspěchy.

Ve finále A dvojskifu skončily třetí sestry Lenka a Jitka Antošovy, v závodu mužských čtyřek bez kormidelníka lehkých vah skončila posádka Miroslav Vraštil, Jiří Kopáč, Ondřej a Jan Vetešníkovi na druhém místě. Stříbro získala také osma ve složení Klang, Melichar, Koloc, Podrazil, Pilc, Szabó, Altman, Srna a kormidelník Šuma.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články