Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Klang si nejdřív myslel, že jeho loď s elitní posádkou Dukly prohrála

Praha – Cenný skalp elitní posádky pražské Dukly si na 103. ročníku Primátorek připsal kombinovaný tým Dukly a ČVK Praha, který porazil hlavní favority závodu v dramatickém finiši o pouhých 36 setin sekundy. "Upřímně řečeno – myslel jsem si, že jsme nakonec dojeli až druzí. Jestli to bylo o dva záběry, tak je to možná příliš," řekl po závodě člen vítězné sestavy Matyáš Klang.

Je nám líto, video expirovalo.
103. Primátorky vyhrála kombinovaná posádka Dukly a ČVK

Právě Klang byl jediným úspěšným obhájcem z loňské vítězné sestavy Dukly. Loni jel za elitní osmu Pražanů. "Během sezony jsem se tak nějak posunul do té druhé skupiny, do těch párových. Takže jsem skončil v téhle osmě. Vzali jsme ještě Kubu Makovičku a Honzu Lapáčka z ČVK, kteří jsou bývalí dukláci," popsal Klang, jak se rodila vítězná sestava.

Nevlídného přivítání na Dukle se prý neobává. "Zase nejsme takoví rivalové. Zapijeme si to všichni dohromady a zase bude dobře. Myslím, že všichni v obou lodích věděli, že to bude těsné, takže asi nebudou ani nijak zklamaní, že skončili druzí. Mohlo se to stát. Ta oslava bude každopádně velká a divoká," předpokládá Klang.

Za koho pojede příští rok, to ještě netuší. "Uvidíme, jak se to poskládá. Člověk ještě tak dva týdny před závody neví, v jaké posádce pojede. Takže teď těžko odhadovat, jak to doopravdy bude," uvedl Klang.

Kombinovaný tým Dukly a ČVK Praha slaví prvenství na Primátorkách
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Ani kormidelník Radek Šuma neměl bezprostředně po projetí cílem tušení – stejně jako všichni přítomní – kdo je vítězem. Toho určil až fotofiniš. "Nevěděl jsem, zda jsme první, nebo druzí. Obávám se, že být závod ještě dalších deset metrů, tak jsme skončili druzí. Ale já jsem čekal, že to bude opravdu hodně těsné, protože to jsou vyrovnané posádky," řekl Šuma.

"Počítal jsem s tím, že půjdeme do vedení a oni pak za to vezmou ten druhý kilák. Oni měli famózní finiš, ale my jsme to vydrželi a byli jsme prostě lepší," radoval se Šuma. Brzy sedmnáctiletý kormidelník věřil, že jeho loď si poradí i se specifickou zatáčkou pod vyšehradskou skálou. "Už ji mám tak dobře natrénovanou, že se jí nebojím," prohlásil Šuma sebevědomě.

Fakt, že porazil proslulého kormidelníka Oldřicha Hejduška, nijak nepřeceňoval. "Je to určitý bonus, že jsem Oldu porazil, ale právě on mě vzal na Duklu a normálně se bavíme, takže já to nijak speciálně neberu. Vždy jsem chtěl radši porazit na kormidle svého bratra, ale to se mi nikdy nepovedlo," podotkl Šuma.

Hejdušek už několikrát vyhlašoval, že jede poslední Primátorky. Ale Šuma tuší, že ani letos nejel tradiční regatu naposledy. "Myslím, že bude chtít zase zvítězit, takže tady s námi bude podle mého i příští rok," předpověděl Šuma.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články