Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kickboxer Dvořáček má na Světových hrách bronz, orientační běžci přidali další dvě medaile

Česko má na Světových hrách v americkém Birminghamu už šest medailí. Kickboxer Petr Dvořáček získal bronz v kategorii do 75 kilogramů, když jeho soupeř k zápasu o medaili nenastoupil. Další dvě medaile pro českou výpravu pak získali orientační běžci. Tereza Janošíková vybojovala ve sprintu stříbro a Tomáš Křivda bronz. Kláře Strnadové duel o třetí místo mezi ženami do 52 kilogramů nevyšel.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Kickboxer Dvořáček má bronz ze Světových her, další medaile přidali orientační běžci

Předchozí tři cenné kovy zajistili stříbrem Jaroslav Lorenc v bowlingu a inline hokejisté, florbalisté dosáhli na bronz.

Dvořáček v semifinále nestačil na Ukrajince Vitalije Dubinu, kterému podlehl 0:3. V zápase o bronz se měl utkat s Alessiem Zelonim, italský reprezentant ale kvůli zranění k utkání nenastoupil.

Janošíková nestačila jen na suverénní Švýcarku Simonu Aebersoldovou. Devítinásobná juniorská mistryně světa zvítězila s náskokem 26 sekund. Dvaadvacetiletá rodačka z Olomouce, která má ze světových juniorských šampionátů tři stříbra, se postarala o dosud největší úspěch českých orientačních běžců na Světových hrách. Vylepšila bronz Vojtěcha Krále z Vratislavi 2017 a stejný výsledek sprintové štafety z Duisburgu 2005.

Na tato třetí místa navázal Křivda, kterého porazili jen vítězný Novozélanďan Tim Robertson a Švéd Martin Regborn. Od prvního místa dělilo třiadvacetiletého českého reprezentanta 12 sekund, od stříbra tři sekundy. Třetí příčku vybojoval Křivda o sekundu před Švýcarem Matthiasem Kyburzem.

Sbírku úspěchů mohla rozšířit i Strnadová, v boji o bronz ale podlehla 0:3 Daryně Ivanovové z Ukrajiny. "Nebojovalo se mi tu úplně nejlépe. Byla jsem odhodlaná přivézt zlato, takže ambice byly o dost větší," uvedla na webu olympijskytym.cz.

"Ale o tomhle sport je, jednou se zadaří, jednou ne. Myslím si, že ukrajinská soupeřka měla větší drajv a větší důraz na všechno. Holt jsem to projela," přidala sedmadvacetiletá česká bojovnice.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články