Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Kelly Slater pojedenácté mistrem světa

San Francisko – Největší hvězda týmu Quiksilver, americký surfař Kelly Slater, znovu přepsal sportovní historii. Získal už svůj jedenáctý titul mistra světa profesionální surfařské asociace ASP. Kelly Slater je tak ve svých 39 letech první surfař, který dosáhl na 11 světových titulů. Jeho úspěšná kariéra zahrnuje dvě fascinující desetiletí, během nichž vládne surfingu jako nejmladší a zároveň nejstarší světový šampion.

Kelly Slater
zdroj: Quiksilver autor: Steve Sherman

"Získat loni desátý titul bylo mnohem těžší a připadalo mi to jako dvouletá cesta, možná jako dvacetiletá cesta. Tento rok to šlo rychle a už je to minulostí. Od začátku sezony jsem byl trochu z očí. Bylo to osvěžující a uvolňující," řekl Slater krátce v San Franciscu a dodal: "Lidé často mluví o mém věku. Víte, je mi 39, téměř 40, ale pro mne je to jenom číslo. Jsem zdravý a v dobré formě. Možná v padesáti budu v ještě lepší. A když ne, můžu to minimálně zkusit. Snažím se jíst zdravě a to mi hodně pomáhá."

"Kellyho odhodlání je neuvěřitelné. Fenomén vhodný k následování pro celý svět,”"říká šéf Quiksilveru Bob McKnight. "Jsme poctěni a hrdi na to, že jsme byli podporou a svědky jeho kompletní, neuvěřitelné profesionální kariéry. Gratulujeme, Kelly!"

Kelly Slater
zdroj: Quiksilver autor: Steve Sherman

Slater si jedenáctý triumf zajistil na pláži Ocean Beach v San Franciscu během předposledního letošního podniku mistrovství světa. Klíčová byla jeho výhra nad Danielem Rossem ve třetím kole, což mu zaručilo zbývající potřebný počet bodů do světového žebříčku. I přes neúčast v Jižní Africe a dotírající soupeře Slater absolvoval obdivuhodnou sezonu 2011, získal tři vítězství (Gold Coast, Tahiti, Trestles) a dvě druhá místa (New York, Portugalsko) a opět potvrdil svou dominanci nad světovými vlnami.

Kelly Slater tedy získal vítězství v ASP World Championships v letech 1992, 1994, 1995, 1996, 1997, 1998, 2005, 2006, 2008, 2010 a 2011. Na jeho kontě je celkem 48 výher ze závodů MS a dvě zlaté medaile z extrémních her ESPN X Games.

Je nám líto, video expirovalo.
Slater mistrem světa
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články