Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Kdo bude Sportovcem roku? Jasnou favoritkou je Sáblíková

Praha - Dvě zlaté a jedna bronzová olympijská medaile z Vancouveru znamenají pro Martinu Sáblíkovou roli favoritky v anketě Sportovec roku 2010, jejíž vyhlášení proběhne dnes večer v pražském hotelu Hilton. Rychlobruslařka aspiruje po triumfech v letech 2007 a 2009 na třetí vítězství. Vedle Sportovce roku budou vyhlášeni také nejlepší tým sezony, Junior roku a Sportovní legenda. Slavnostní večer budou moderovat Lucie Výborná a Jan Pokorný a přímý přenos můžete sledovat na ČT1, rozšířeně i na ČT4 a webu SportŽivě.cz.

V elitní desítce, z níž sportovní žurnalisté vybírali konečné pořadí, jsou vedle Sáblíkové dvojnásobný olympijský bronzový medailista v běhu na lyžích Lukáš Bauer, účastník tenisového Turnaje mistrů Tomáš Berdych, basketbalová vicemistryně světa Hana Horáková, hokejový mistr světa Jaromír Jágr, jeden z nejlepších házenkářů na světě Filip Jícha, mistr světa ve veslování Ondřej Synek, oštěpařka Barbora Špotáková, vítězka ankety z roku 2008, mistr světa v cyklokrosu Zdeněk Štybar a slalomářka Šárka Záhrobská, bronzová medailistka z Vancouveru.

212610.jpg199401.jpg143196.jpg

Nejlepší tým novináři volili mezi českými basketbalistkami, vicemistryněmi světa, hokejisty, kteří světový šampionát vyhráli, a bronzovou olympijskou štafetou v běhu na lyžích ve složení Martin Jakš, Bauer, Martin Koukal a Jiří Magál.

208025.jpg169040.jpg213276.jpg

Je pravděpodobné, že ženská nadvláda v anketě bude prodloužena na pět let. Pokud Sáblíková skutečně vyhraje, zařadí se za gymnastku Věru Čáslavskou a oštěpaře Jana Železného, kteří byli nejlepšími sportovci roku čtyřikrát.

183420.jpg149676.jpg204734.jpg

Deset vyvolených je skutečně českou sportovní elitou uplynulého roku. Dohromady získali dvě zlaté olympijské medaile (Sáblíková), čtyři tituly mistrů světa (Sáblíková, Synek, Štybar, Jágr), dva tituly mistrů Evropy (Sáblíková, Synek), stříbro z MS (Horáková), čtyři bronzy z OH (dvakrát Bauer, Sáblíková, Záhrobská) a bronz z ME (Špotáková).

199400.jpg145595.jpg

Galavečera českého sportu se osobně zúčastní osm reprezentantů. Nepřijedou pouze Jícha, který má ve středu na programu zápas v německé házenkářské lize, a Jágr, jenž nastoupí za Omsk v KHL.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články