Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Kde bude boxovat Konečný s Bajsangurovem? Rozhodne dražba

Praha – Manažeři boxerů Lukáše Konečného a Rusa Zaurbeka Bajsangurova se nedokázali dohodnout na dějišti zápasu, ve kterém se rozhodne o držiteli titulu profesionálního mistra světa organizace WBO v lehké střední váze. O místě konání duelu tak rozhodne dražba. Právo zorganizovat galavečer získá ten, kdo organizaci WBO předloží lepší finanční nabídku.

Lukáš Konečný
zdroj: Isifa/LN autor: Tomáš Krist

"Manažer (Ulf Steinforth) mi řekl, že se nedohodli. Prý to vypadalo tak, že oni neměli ani nejmenší zájem domluvit se na tom, aby se boxovalo v Brně," řekl Konečný. V moravské metropoli měl někdejší dvojnásobný bronzový medailista z amatérského mistrovství světa původně na konci září boxovat o mistrovský titul s Ukrajincem Sergejem Dzinzirukem.

Ten se ale ze zápasu ze zdravotních důvodů omluvil, WBO mu pás šampiona odebrala a přidělila jej Bajsangurovovi. Zároveň rozhodla, že ruský boxer se musí utkat s Konečným. Jedna ze čtyř hlavních boxerských organizací také stanovila lhůtu deseti dnů, kdy se mají manažeři sportovců dohodnout, kde a za jakých finančních podmínek se utkají.

Teď přijde ke slovu dražba. "Vypadá to, že jsou si jistí, že ji vyhrají. Tváří se, že peníze nehrají roli," uvedl Konečný, který se tak už pomalu smiřuje s tím, že se bude boxovat na Ukrajině, kde Bajsangurov absolvoval většinu posledních zápasů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články