Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kanoisty trápí sucho, kvalifikace na MS se jela velice nestandardně

Praha - Kanoisté zažívají podobně chmurnou sezonu, jakou mají za sebou lyžaři. Také vodáky trápí slabá zima, která nepřinesla sníh na hory a řeky jsou téměř suché. Pro vodácké sjezdaře však nedostatek vody navíc znamená překládání závodů, což ovlivňuje nominaci na červnové mistrovství světa.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští kajakáři za sebou mají první kvalifikaci na MS

Místo divoké Kamenice a Otavy se první nominace odjely na klidné Jizeře a Moravě, a to nepamatuje ani devítinásobný mistr světa, kajakář Kamil Mrůzek. "S jízdou na divoké vodě to nemá nic společného, nominace je tím ovlivněna," přiznává.

Po čtyřech letech bez pádlování se k divoké vodě vrátil Marek Rygel. Bývalý juniorský mistr světa na singlkánoi přes zimu shodil 13 kilogramů a ze singlu přesedlal na debla. "Loni, když jsem začínal, to pekelně bolelo. Hlava věděla jak, ale ruce to neuměly," komentoval krušné nové začátky.

Teď už Rygel s pažemi problémy nemá. S parťákem Petrem Veselým nenašli ve čtyřech domácích závodech konkurenty a vždy s velkým náskokem zvítězili. Nedávný sportovní důchodce se hladce nominoval na mistrovství světa, kde by nová dvojice mohla nečekaně útočit na jednu z medailí. "Před začátkem sezony jsme nevěděli, jak na tom budeme, očekávání zatím nejsou žádná, ale kdybychom něco přivezli, bylo by to fajn," dodává Rygel.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články