Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Kanoistka Fišerová se stala juniorskou mistryní světa ve vodním slalomu

Krakov - Kanoistka Tereza Fišerová vybojovala na světovém šampionátu závodníků do 23 zlatou medaili ve vodním slalomu. Na její úspěch následně navázali Lukáš Rohan v kategorii do 23 let a junior Matyáš Lhota. Oba reprezentanti se rovněž radovali ze zisku cenného kovu, konkrétně stříbrného. 

Tereza Fišerová
zdroj: ČT4

Fišerová v nebývale těsném závodě porazila díky čisté jízdě o tři setiny Němku Andreu Herzogovou, která se o titul připravila dotykem branky. "Šťouch" měla i favorizovaná Češka Martina Satková, jež v Polsku ovládla kvalifikaci i semifinále. Ve finále však skončila čtvrtá pouhých sedm desetin od zlata.

Jednadvacetiletý Rohan nestačil pouze na Němce Floriana Breuera. Syn olympijského vítěze z Barcelony na C2 Jiřího Rohana má z třiadvacítek světový titul už z roku 2013, kdy spolu s Adamem Svobodou ovládli v Liptovském Mikuláši kategorii deblkánoí. Na stejném šampionátu tehdy svěřenec Pavla Kubričana získal stříbro mezi juniory i v individuálním závodě.

Je nám líto, video expirovalo.
Fišerová triumfovala v Krakově

Junior Lhota prohrál jen se slovenským soupeřem Markem Mirgorodským. Další Slovák Jakub Grigar se stal nástupcem kajakáře Jiřího Prskavce, který při obhajobě titulu v kategorii do 23 let vypadl v semifinále. Michael Matějka skončil mezi kajakáři šestý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články