Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Kanoisté vyhráli dva závody na SP v Duisburgu

Duisburg – Dva finálové závody dokázaly vyhrát české mužské posádky na Světovém poháru v rychlostní kanoistice v Duisburgu. Trať na 1 000 metrů zajel nejrychleji ze všech mužský čtyřkajak ve složení Jan Štěrba, Josef Dostál, Lukáš Trefil, Daniel Havel i deblkanoe Jaroslav Radoň, Filip Dvořák.

Čtyřkajak vyhrál kilometr na SP i před týdnem v Poznani, tam byl v posádce místo Štěrby Pavel Davídek. Ve finále v Duisburgu předčili Češi o více než půl sekundy dánskou čtveřici, třetí dojeli jejich ruští přemožitelé z páteční rozjížďky.

Radoň a Dvořák za sebou nechali obě německé posádky, druzí Kurt Kuschela s Peterem Kretschmerem na ně ztratili tři desetiny sekundy. Mistři světa Tomasz Wylenzek a Stefan Holtz dojeli třetí a prohráli souboj o start na olympijských hrách.

Reprezentačního trenéra Martina Doktora výkony kanoistů nadchly. "Obě lodě jely perfektně takticky, jak si kluci před startem řekli. Radoň s Dvořákem zrychlili ve druhé polovině a dokázali porazit obě německé lodě, které tady jely o olympiádu, což nesmírně oceňuju," řekl Doktor.

Jan Štěrba:

"Na to, že jsme jeli téměř bez tréninku, tak jsme dopadli skvěle. Ještě to nebyla excelentní jízda, ale přesto jsme vyhráli s náskokem. Víme, že když nám vše vyjde, můžeme vyhrát. Víme, že na to máme. A to hodně pomůže i směrem k olympiádě."

Radoň a Dvořák byli v polovině trati čtvrtí, ale nakonec za sebou nechali i obě německé posádky; druzí Kurt Kuschela s Peterem Kretschmerem na ně ztratili tři desetiny sekundy. Mistři světa Tomasz Wylenzek a Stefan Holtz dojeli třetí a prohráli interní německý souboj o start na olympijských hrách v Londýně.

Naopak již jistí účastnici olympijské regaty Radoň a Dvořák si připsali premiérový triumf v SP. "Neuvěřitelné! Super! Předvedli jsme krásnou a uvolněnou jízdu," radoval se v cíli háček Radoň. "Vyhráli bychom i o víc, ale závěry závodů ještě nemáme na začátku sezony tak najeté. Nenechali jsme se vybláznit Poláky, jeli jsme si vlastní tempo a ukázalo se, že vítězné," dodal.

Dvořák se snažil euforii tlumit. "Bylo to fajn, ale ještě jsme nejeli v nejsilnější konkurenci. Přesto však vidíme, že s těmi nejlepšími můžeme nejen jezdit, my už je můžeme i porážet," řekl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články