Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Kanoisté se sešli v Račicích. Fuksa zkouší novou loď

Račice – Kompletní česká kanoistická špička se 113 dnů před zahájením olympijských her v Riu sešla na přípravu v areálu v Račicích. Deblkanoisté Radoň s Dvořákem se vrátili z předlouhého soustředění. Na tréninku nechyběla ani jedna z velkých medailových nadějí Martin Fuksa.

Na loňském světovém šampionátu v Itálii vybojoval Fuksa zlatou a stříbrnou medaili. Na to by chtěl navázat i v Brazílii. K úspěchu by mu měla pomoci i nová loď. "Zkusím si ji na Světovém poháru. Když proženu Brendela (jednoho ze svých hlavních soupeřů – pozn. redaktora), asi na ní pojedu," řekl Fuksa.

O účast v Riu musejí ještě zabojovat deblkanoisté Jaroslav Rabdň s Filipem Dvořákem. Absolvovali proto nejdelší soustředění ve své kariéře – ve Spojených státech odtrénovali 66 dnů. "Řekl bych, že to bylo až na hranici únosnosti, ale bylo to letos zapotřebí. V rámci možností jsme to zvládli úspěšně," pronesl Dvořák.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští kanoisté se připravují v Račicích

Daniel Havel a Josef Dostál zatratili experiment a na deblkajaku spolu jezdit letos nebudou. Olympijští medailisté ze čtyřkajaku zkoušeli jízdu ve dvou ve snaze uspět na hrách v Riu, ale Havel se po několika společných trénincích rozhodl zrušit plánovaný soutěžní test na přelomu dubna a května. Oba se tak soustředí na čtyřkajak a Dostál navíc na individuální závody.

"Debla už jezdím nějakou dobu a necítil jsem v naší jízdě technicky a pocitově takový potenciál, aby to bylo na olympijskou medaili," vysvětlil své rozhodnutí čtyřiadvacetiletý Havel, který získal dvě bronzové medaile z mistrovství Evropy na deblkajaku s Janem Štěrbou.

Ještě před olympijskými hrami čeká české reprezentanty červnové mistrovství Evropy v Moskvě.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články