Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Kanoisté chtějí ze světového šampionátu medaili. Spoléhají na čtyřkajak

Praha - Vzpomenout na rok 2006 a znovu po čtyřech letech přivézt cenný kov z mistrovství světa zkusí čeští rychlostní kanoisté. V Poznani, kde se šampionát uskuteční od 19. do 22. srpna, je největší nadějí výpravy čtyřkajak ve složení Ondřej Horský, Jan Souček, Daniel Havel a Jan Štěrba, který má dva bronzy z ME. Kouč národního týmu Martin Doktor směřuje přípravu k olympiádě v Londýně, na kterou se bude možné kvalifikovat až příští rok.

Medailově mohli českou reprezentaci naladit junioři, kteří z nedávného evropského šampionátu přivezli díku Josefu Dostálovi stříbro a Martin Fuksa skončil dvakrát těsně pod stupni vítězů. "Po letech jsme měli mezi juniory nevídanou výkonnost a oba mají našlápnuto k dobré budoucnosti," řekl trenér Pavel Hottmar na tiskové konferenci v Praze. Při otázce na kouče Doktora, zda jeho svěřenci napodobí v Poznani juniory, se usmál. "Mistrovství světa je něco jiného, ale rádi bychom nějakou (medaili) přivezli," přál si Doktor.

Největší ambice z výpravy dvojnásobného olympijského vítěze Doktora má čtyřkajak, dvakrát bronzový na Evropě a loni čtvrtý na mistrovství světa. "Budou to mít těžké, jejich kategorie se směrem k olympiádě zkvalitňuje a stále bude," konstatoval Doktor.

Doktor: Sezona je solidní

Dosavadní výsledky na ME a závodech Světového poháru Doktora, který je koučem reprezentace od roku 2008, zatím docela uspokojují. "Sezona je to solidní, i z hlediska čtyřletého perspektivního plánu. Ale mistrovství světa je nejtěžší soutěž, která ukáže, jak na tom jsme směrem k olympiádě," řekl Doktor.

Poslední české medaile z mistrovství světa se datují k roku 2006. Tehdy získala zlato posádka C4 Petr Procházka, Jiří Heller, Jan Břečka, Petr Fuksa na 200 m, Jana Blahová s Michalou Mrůzkovou přidaly stříbro z K2 na 500 m a Mrůzková skončila třetí na kilometru.

Nominace

Muži:

200 m - C1: Martin Egermaier, K1: Filip Šváb, K2: Brano Tarkulič, Milan Oslík.

500 m - C1: Filip Dvořák, C2: Lukáš Koranda, Radek Miškovský, K1: Jan Štěrba, K2: Jakub Adam, Jan Andrlík.  

1000 m - C1: Dvořák, C2: Koranda, Miškovský, K1: Jaroslav Klap, K2: Pavel Davídek, Lukáš Trefil, K4: Ondřej Horský, Jan Souček, Daniel Havel, Jan Štěrba.

5000 m - C1: Jan Klimek, K1: Branislav Šrámek.

4x200 m - C4: Egermaier, Dvořák, Koranda, Mikšovský, K4: Šváb, Štěrba, Klap, Souček.

Ženy:

200 m - K1: Jana Blahová,

500 m - K1: Blahová, K4: Andrea Doktorová, Anna Adamová, Jana Šebestová, Lucie Matoušková,

100 m - K1: Adamová,

5000 m: K1: Jana Ježková.

4x200 m: Blahová, Doktorová, Šebestová, Adamová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články