Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Kanoista Radoň ukončil kariéru, chce pokračovat jako trenér

Praha - Rychlostní kanoista Jaroslav Radoň se rozhodl ukončit kariéru. Háček sedmé deblkanoe z olympijských her v Riu a parťák Filipa Dvořáka se chce stát trenérem. Nevydařený závod ve finále olympiády na jeho rozhodnutí neměl vliv a Radoňův odchod je o to překvapivější, že příští rok se mistrovství světa uskuteční na domácí půdě v Račicích. Rozhodnutí kanoista oznámil na své facebookové stránce.

Deblkanoisté Jaroslav Radoň a Filip Dvořák
zdroj: ČTK/AP/ autor: Andre Penner

"Jednou to přijít muselo," uvedl Radoň. "Přípravu na další sezonu zahájil jen Filip (Dvořák). Já jsem se po Riu rozhodl po deseti letech strávených ve vrcholovém sportu a po osmnácti letech strávených na vodě ukončit kariéru. Rozloučit se s celým sportem a vodáckou rodinou ale nechci nikdy, protože je součástí mého života," vysvětlil český kanoista. 

Důvodem bylo, že neměl radost z každodenní práce jako dřív. "Rád bych se vydal cestou trenéra," naplánoval si. Kariéru kouče hodlá zahájit v zahraničí. "A to v co nejbližší době," dodal. Poděkoval Dukle Praha, všem kamarádům a hlavně Filipu Dvořákovi, s nímž se dvakrát dostal na olympijské hry a před čtyřmi lety v Londýně obsadili páté místo.

"Díky nim jsem dosáhl na mety, o kterých se mi zprvu ani nesnilo," uvedl mistr Evropy z roku 2012 a dvojnásobný bronzový medailista z MS. Díků se dočkal i kouč Libor Dvořák. "Za to, že mi vždy věřil i v situacích, kdy by kurzy ve Fortuně před závody na mou osobu připomínaly kurzy na fotbalové utkání Barcelona - Blšany, a zbláznil mé srdce tak, že jsem se vždy odrazil k výkonům, kterým vždy skálopevně věřil především on," prohlásil Radoň.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články