Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kanoista Ježek přijde o vedení v SP

Markkleeberg (Německo) - Kanoista Stanislav Ježek poprvé v letošním světovém poháru vodních slalomářů nezíská medaili a přijde o vedení v seriálu. Po stříbru ve Slovinsku a bronzu z Francie nepostoupil v německém Markkleebergu do finále. O cenné kovy však budou odpoledne bojovat kajakář Vavřinec Hradilek a kanoistka Kateřina Hošková. Z 30 kanoistů zvládli semifinálovou jízdu čistě bez dotyku branky jen tři. Ježek nasbíral dva 'šťouchy' a s pomalým časem se zařadil až na 22. místo.

Patnáctý byl Tomáš Indruch, který si rovněž přičetl čtyři vteřiny. Nejlépe si vedli Slováci: semifinále vyhrál Alexander Slafkovský před Matějem Beňušem, jenž by měl Ježka v čele SP vystřídat.

Hradilek a Hošková postoupili do finále shodně devátým časem. Zatímco Hradilek se s novou slalomovou tratí u jezera Markkleeberg vypořádal čistě a zaútočí na první příčku v pohárovém seriálu, Luboš Hilgert neprojel dvě branky a skončil v semifinále poslední čtyřicátý. Jan Vondra obsadil 27. místo. Čtyřdílný seriál SP vyvrcholí 12. až 14. srpna v Praze-Tróji.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články