Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kajakářka Pavelková i Volf se Štěpánkem obsadili v Troji čtvrté místo

Praha - Bez medaile skončili čeští vodní slalomáři v dnešních finále světového poháru v pražské Troji. Deblkanoisté Jaroslav Volf a Ondřej Štěpánek a kajakářka Irena Pavelková obsadili čtvrtá místa. Nejlepším víkendovým výsledkem českých vodáků tak bylo sobotní třetí místo kanoisty Vítězslava Gebase.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Pátí dnes skončili další čeští deblkanoisté Jonáš Kašpar a Marek Šindler. Čtvrtá žena z olympijských her v Londýně Štěpánka Hilgertová byla desátá kvůli chybě na páté brance, kterou minula. Závody vyhráli Slovenka Jana Dukátová a francouzská posádka Pierre Labarelle, Nicolas Peschier.

Štěpánka Hilgertová se k odvážné jízdě v Troji rozhodla proto, že na startu byly čtyři Češky, ve finále dvě. "Na olympiádě jsem byla sama a cítila jsem zodpovědnost něco předvést. Tady jsem zariskovala, ale úplně jsem to neodhadla. Neměla jsem chuť jet opatrně a na půl plynu, měla jsem chuť závodit," prohlásila.

V semifinále smolně vypadla Kateřina Kudějová, která obsadila jedenácté místo s nejmenší možnou ztrátou jedné setiny na postupovou desátou příčku. "Je to smůla, samozřejmě mě to mrzí," řekla mistryně světa do 23 let.

O nejlepší český výsledek mezi kajakářkami se zasloužila Pavelková, která v letošní sezoně ani nebyla členkou reprezentace. "Mrzelo mě to dlouho, protože jsem na všechno koukala v televizi, takže jsem asi měsíc nebyla na vodě," uvedla.Za deset dní oslaví 38. narozeniny, pořád je ale o šest let mladší než dvojnásobná olympijská šampionka Hilgertová. "Jo, mám proti Štěpáně ještě náskok. Ale už to na další pokus o olympiádu moc nevidím," řekla Pavelková. "Přitom jsem jezdila letos dobře. Čtvrté místo mě dnes docela mrzí, byla jsem chvíli celkem vzteklá," přiznala s úsměvem.

Volf se Štěpánkem si prý spravili chuť po nevydařené olympiádě, kde skončili sedmí, a hlavně po minulém týdnu, kdy na mistrovství republiky obsadili až osmou pozici. "Jen škoda, že jsme nebyli na bedně," řekl Štěpánek. Nebýt čtyř trestných sekund za dva dotyky na brankách, dvojnásobní olympijští medailisté by s přehledem vyhráli. "Jezdili jsme tady docela dobře," uvedl Volf. Česká dvojice vyhrála kvalifikaci a v semifinále byla o setinu druhá.  

"Volfíci" dnešním závodem ukončili sezonu. Mezi mistrovstvím Evropy, které v Augsbrugu vyhráli, a olympiádou nejeli žádný ze závodů Světového poháru, tudíž nemají žádnou šanci na solidní umístění v jeho celkovém pořadí. Přenechali proto své místo náhradníkům v reprezentaci. "Neměli jsme od jara žádnou pauzu, takže se na to volno docela těším," přiznal Štěpánek.

Oba prožili úspěšnou sezonu, byť na olympiádě byli hodně zklamaní. Loni ale nebyli ani v reprezentaci. "Takže jsme rádi. Tady jsme předvedli dobrou finálovou jízdu, jen škoda těch šťouchů," litoval Volf. "Jeli jsme některé kombinace hodně napřímo, aby to bylo rychlejší, proto ty chyby," vysvětlil zadák Štěpánek. 

Závod Světového poháru ve vodním slalomu v Praze:

Muži:
C2: 1. Labarelle, Peschier 102,78 (0 trest. sekund), 2. Klauss, Peche (všichni Fr.) -1,12 (2), 3. Božič, Taljat (Slovin.) -1,39 (2), 4. Volf, Štěpánek -2,46 (4), 5. Kašpar, Šindler (všichni ČR) -2,82 (0), 6. Szczepanski, Pochwala (Pol.) -3,52 (0), ...v semifinále 14. Přinda, Havlíček, 17. Karlovský, Jáně (všichni ČR).
Ženy:
K1: 1. Dukátová (SR) 103,27 (0), 2. Bouzidiová (Fr.) -1,52 (0), 3. Funková (Něm.) -1,81 (2), 4. Pavelková (ČR) -2,01 (0), 5. Krageljová (Slovin.) -2,91 (0), 6. Newmanová (Fr.) -3,81 (0), ...10. Hilgertová -58,72 (56), v semifinále 11. Kudějová, 14. Ornstová (všechny ČR).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články