Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Kajakářka Kudějová druhá ve Světovém poháru, Hilgertová dojela pátá

Bratislava - Kajakářka Kateřina Kudějová skončila druhá v závěrečném závodu Světového poháru vodních slalomářů v Čunovu u Bratislavy. V celkovém hodnocení obsadila stejné místo za Slovinkou Uršou Krageljovou. Dnes ji předčila jen domácí Slovenka Jana Dukátová, která zvítězila i před týdnem v Praze. Štěpánka Hilgertová skončila pátá.

Kudějová dojela do cíle se čtyřmi trestnými sekundami, ale pořadatelé jí nakonec polovinu umazali. Zařadila se tak na první místo a čekala, jak dojedou soupeřky. Nakonec ji překonala jen Dukátová o 3,61 sekundy, zato celková vítězka hodnocení SP Urša Krageljová za ní zaostala o 35 setin. Dukátová si vítězstvím zajistila třetí místo v SP.

Kateřina Kudějová po závodě

"Rozhodně jsem spokojena. Já mám na Troju smůlu, minulý rok mi to taky o kousek uteklo. Věřila jsem, že v Čunovu to bude lepší."

Z českých deblkanoistů dopadli nejlépe Jonáš Kašpar a Marek Šindler. Ve finále skončili na šestém místě, hned za nimi byli Ondřej Karlovský a Jakub Jáně. Obě české lodě si připsaly dvě trestné sekundy a za vítěznými Němci Franzem Antonem a Janem Benzienem zaostali o necelých pět sekund. Kvalifikací neprošli Lukáš Rohan s Adamem Svobodou, kteří ztratili na postup více než 24 vteřin, ani Tomáš Koplík s Jakubem Vrzáněm. Ti dojeli v postupovém čase, ale doplatili na neprojetou branku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články