Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Kajakář Přindiš se stal mistrem republiky, Hradilek skončil čvtrtý

Lipno - Mistrem republiky v ostře sledované kategorii kajakářů se na Lipně stal Vít Přindiš. Úřadující mistr světa a stříbrný olympijský medailista Vavřinec Hradilek obsadil v generálce na mistrovství světa v americkém Deep Creeku čtvrté místo.

Vicemistr Evropy a druhý muž celkového pořadí Světového poháru Přindiš získal titul po čisté jízdě s náskokem více než sekundy před druhým Jiřím Prskavcem. "Závod byl parádní, hlavně že vyšlo skvělé počasí. Nevím, jestli forma stoupá, ale naštěstí je teď před mistrovstvím světa konstantní. Teď si trochu odpočinu a snad se mi bude podobně dařit i v Americe," uvedl Přindiš.

Bronz získal Luboš Hilgert a čtvrtý dojel mistr světa Hradilek, který byl v kvalifikaci první. "Dal jsem si včera na večeři bramborový salát, tak je teď z toho bramborová medaile. Jestli to takto funguje, asi budu muset v Deep Creeku vylovit na večeři před závodem nějakou zlatou rybku," řekl Hradilek. Celkově je se svojí přípravou před světovým šampionátem spokojený. "Probíhá v pořádku a problémy s krkem již pominuly," uvedl kajakář, jenž si kvůli zdravotním problémům musel letos dát dvouapůlměsíční pauzu.

Je nám líto, video expirovalo.
Mistrem ČR v kajaku se stal Přindiš

Mezi ženami byla nejrychlejší navzdory jedné dvousekundové penalizaci třetí žena ze Světového poháru v Augsburgu Karolína Galušková, která jasně vyhrála souboj s Kateřinou Kudějovou. Na Vltavě nezávodila velezkušená Štěpánka Hilgertová, která se již dnes vydala na cestu do dějiště mistrovství světa.

V kategorii C1 překvapil soupeře pětadvacetiletý kanoista Jan Busta, který vyhrál kvalifikaci i finálovou jízdu. Za ním pak ve velice vyrovnaném souboji skončili Jan Mašek a Stanislav Ježek, který opět pomáhal i s technickým zajištěním mistrovství.

Dvě rivalské dvojice se porvaly o vítězství mezi deblíři a poprvé v kariéře vystoupili na nejvyšší příčku Jonáš Kašpar s Markem Šindlerem. Své konkurenty Ondřeje Karlovského a Jakuba Jáně porazili o více než čtyři a půl sekundy. V neolympijské disciplíně kanoistek si opět nejlépe vedla Kateřina Hošková před Monikou Jančovou a Evou Říhovou.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články