Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Judistkám pražské závody SP vůbec nevyšly

Praha - Judistky Alena Eiglová s Gabrielou Dohnalovou dnes na světovém poháru v Praze skončily ve váze do 70 kilogramů po porážkách hned v úvodu soutěže. Reprezentantky nevylepšily dojem ze soboty, kdy z šesti českých judistek dokázala vyhrát zápas pouze Tereza Patočková ve váze do 63 kg.

Zklamaná Alena Eiglová
zdroj: ČT24

Eiglová, která ještě v minulém roce soutěžila v kategorii do 78 kg, nestačila na Marii Pasquetovou z Francie. Dohnalová vypadla po souboji s nakonec třetí Němkou Barbarou Bandelovou. České reprezentantky tak skončily v Areně Sparta na Podvinném Mlýně bez umístění.

Především rychlé vyřazení Eiglové, od níž se čekal útok na bodovaná místa, bylo nečekané. "Nedodržela taktické pokyny, udělala zbytečnou chybu na začátku zápasu, což jeho zbytek zásadně ovlivnilo. Její výkon je zklamáním," přizanl reprezentační trenér Petr Lacina.

Domácí reprezentantky během víkendu nezískaly ani jedno bodované úmístění do sedmého místa. Nejlépe si v Praze vedly reprezentantky Francie. Byť nenasadily nejsilnější tým, ovládly váhy do 57, 63 a nad 78 kilogramů a ještě si připsaly dvě bronzové medaile do 48 a 78 kg.

Turnaj Světového poháru judistek v Praze:

Do 70 kg: 1. Bernabeuová (Šp.), 2. Portelaová (Braz.), 3. Bandelová a Marzoková (obě Něm.), bez umístění: Eiglová a Dohnalová (obě ČR),

do 78 kg: 1. Robergeová (Kan.), 2. Dmitrijevová (Rus.), 3. Joová (Maď.) a Mentouopová (Fr.),

nad 78 kg: 1. Andeolová (Fr.), 2. Kayaová (Tur.), 3. Althemanová (Braz.) a Külbsová (Něm.).

 

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články