Judisté na domácím ME do 23 let neuspěli ani druhý den

Praha - Čeští judisté si na mistrovství Evropy do 23 let v Praze opět nepřipsali žádný dílčí úspěch. V hale Sparty Podvinný mlýn prohráli hned své první zápasy Tereza Patočková i Eva Koubková ve váze do 63 kg, Kristýna Plevová v sedmdesátce i všichni čtyři muži Jakub Dědeček s Michalem Vaníčkem v kategorii do 73 kg a Jan Ječmínek s Ivanem Petrem v jednaosmdesátce.

Judo
zdroj: ČT4

Nejblíže k postupu měla Patočková, jež podlehla Slovince Nině Miloševičové na wazari. "Podala dobrý výkon, ale stejně jako v předchozích zápasech ani nyní Slovinku neporazila. Co mě překvapilo, ale nedá se na to vymlouvat, jak byli na Terezu přísní domácí rozhodčí," uvedl reprezentační trenér Petr Lacina.

Eva Koubková vzdorovala bronzové Valentině Giorgisové z Itálie tři minuty a 41 sekund, ale nakonec se jejímu útoku neubránila, což znamenalo ipon a konec utkání. Kristýna Plevová ve váze do 70 kilogramů prohrála se stříbrnou Barbarou Matičovou z Chorvatska na ipon necelou minut před koncem zápasu.

V kategorii do 73 kilogramů podlehli oba Češi před časovým limitem. Jakub Dědeček nestačil na Vadima Bocana z Moldávie, který mu "nasadil" ipon po téměř třech minutách. Michal Vaniček narazil stejně jako v pátek jeho čeští kolegové na ruskou zeď a po 88 sekundách postoupil do dalšího kola Denis Jarčev.

Jan Ječmínek v kategorii do 81 kilogramů měl poměrně radovat z losu, který mu v prvním kole přiřkl Maďara Milana Kollera. "Jenže on podal strašný výkon. Nad tímto soupeřem měl vyhrát," hodnotil Lacina. Ivan Petr strávil na tatami nejkratší dobu, pouhou minut, pak podlehl Stefanu Kuciarovi z Rakouska na ipon.

V neděli šampionát vyvrcholí nejtěžšími kategoriemi, v nichž se představí největší české naděje Alexandr Jurečka (do 90 kg) a Lukáš Krpálek (do 100 kg). "Oba mají moc dobrý los a věřím, že by měli projít minimálně do semifinále," uvedl Lacina.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články