Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Judisté Musil s Ježkem vyhráli na MS jediný zápas

Rio de Janeiro - Čeští judisté se na mistrovství světa v Riu de Janeiru ve váze do 81 kilogramů neprosadili. Jaromír Musil vypadl v prvním kole, Jaromír Ježek došel o kolo dál.  Nejlepším umístěním českých judistů je zatím účast v třetím kole, kterou ve středu ve váze do 73 kg vybojoval Václav Sedmidubský. V pátek se v Riu představí ve váze do 90 kg Alexandr Jurečka. V sobotu nastoupí ve váze do 100 kg Lukáš Krpálek, úřadující mistr Evropy, společně s Michalem Horákem.

Musil prohrál s Gruzíncem Levanem Ciklaurim, který zvítězil ve třetí minutě na ipon. Pětadvacetiletý český reprezentant skončil už v prvním kole i na dubnovém evropském šampionátu v Budapešti.

Také Ježek, jehož přípravu v posledním měsíci ovlivnilo zranění třísla, napodobil své vystoupení z kontinentálního mistrovství, kde pro něj byl konečnou rovněž druhý zápas. Soutěž zahájil jasným vítězstvím na ipon nad Willem McKenziem z Baham. Z výhry nad outsiderem se ale radoval jen krátce, byť po postupu věřil v další úspěchy. "Před prvním zápasem jsem si říkal, ať neudělám nějakou hloupost a soupeř mě třeba nenachytá. Výhra v prvním kole byla prostě splněná povinnost," uvedl Ježek.

Cestu jeho pátým světovým šampionátem však utnul Portugalec Carlos Luz. Ani jeden z judistů nezískal bod, Ježek však doplatil na dva tresty za pasivitu, zatímco jeho soupeř měl jen jeden. "Zklamaný jsem dost, protože Luz je přijatelný soupeř. Ale měl mě přečteného a na mně se hlavně na konci projevil velký tréninkový výpadek z minulého měsíce. Už jsem neměl sílu, abych ho hodil," řekl Ježek.

Musil se nemohl z porážky s Ciklaurim vzpamatovat. Přestože nadějně začal a soupeř byl napomínán za pasivitu, Musil mu vlastním kiksem nabídl lehký hod na ipon. Musilův pád spíš připomínal jednoduché uklouznutí. "Nevím, jak jsem mohl takhle upadnout. Možná to byl momentální zkrat, skončil jsem na zemi, ani nevím jak. Myslel jsem, že na něj budu mít, ale dopadlo to špatně," konstatoval.

Od trenéra Petra Laciny si vysloužil kritiku. "Se silným soupeřem dobře začne, ale pak doplatí na neskutečnou minelu, podobě jako na mistrovství Evropy. Soupeři se vysloveně nabídl, aby ho lehce hodil na ipon," řekl kouč. Ježek podle něj odvedl to, na co měl. "Výpadek v tréninku měl velký a hlavně v závěru druhého zápasu bylo manko znát. Když šel vyrovnaný zápas do koncovky, podle očekávání to šlo proti němu," uvedl Lacina.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články