Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Judista Musil: Před týdnem bych řekl, že sedmé místo je krásné, ale teď mě mrzí

Kazaň (Rusko)- Ačkoli si judista Jaromír Musil vyrovnal na mistrovství Evropy v Kazani osobní maximum, spokojený se sedmým místem nebyl. Cítil, že při dnešním vývoji turnaje měl na ještě lepší výsledek.

Český judista Jaromír Musil
zdroj: ČTK/Šváb David

"Sedmé místo je pěkné, ale jak se turnaj vyvíjel, tak je to asi takové minimum, se kterým jsem spokojený. Šlo i víc," řekl Musil. "Před týdnem bych říkal, že by sedmé místo bylo krásné, ale teď mě to mrzí," dodal. Litoval především čtvrtfinálové prohry se Švédem Robinem Pacekem, která ho připravila o přímý postup do bojů o medaile.

"Se Švédem jsem to měl dobře rozjeté, ale udělal jsem jednu chybičku. Nebo tedy spíš zatraceně velkou chybu. To mě stálo vítězství," řekl. Podobně ho štvala prohra v opravách s Moldavanem Valeriem Dominicou, kterého velmi dobře zná z přípravných kempů.

"Hodně se spolu pereme. To mi hrálo do karet. Kdybych ho neznal, tak bych asi upadl dřív. Ale takhle jsem věděl, jak na něj. Bylo to o taktice, žádný hezký zápas, ale já prostě chtěl vyhrát. Jenže on mě pak přečůral," řekl Musil o momentu, kdy Dominica získal juko půl minuty před koncem.

"Je to chytrej kluk, asi si to šetřil na závěr, abych už neměl čas. Bylo pak těžké za tak krátkou dobu něco vymyslet. Porazit se ale určitě dal, jsou tu ostřejší kousky. Zápasy, co jsem prohrál, mě opravdu mrzí," konstatoval vršovický judista. V Kazani však ukázal, že má momentálně formu, která se dá přirovnat té z let 2011 a 2012, kdy byl rovněž sedmý na ME.

"Teď mám formu, ale aktuální forma a dlouhodobá je něco jiného. Trochu těžím z toho, že teď jsou kluci kvůli olympijské kvalifikaci unavení. Za rok to bude jiné," prohlásil skromně. Sám už se kvůli velké bodové ztrátě olympijskou kvalifikací nestresuje. Ví, že jeho šance na Rio je jen teoretická. "Olympiádu jsem vypustil z hlavy, co se týká počítání bodů. To mě svazovalo a mučilo. Teď si to víc užívám, jde hlavně o lokální výsledek než o dlouhodobý cíl," dodal.

Větší radost měl z toho, že nyní v Kazani i předtím druhým místem na Evropském poháru v Praze si ověřil, že nový přístup k tréninku se vyplácí. "Vím, že současný trénink dává smysl a že to funguje. Trénuji možná méně, ale efektivněji. A cítím se fyzicky velmi dobře. Do utkání si více věřím a nebojím se toho, že se unavím. Nastavil jsem si to s trenérem (Zdeňkem Kasíkem) tak, jak mi to vyhovuje," dodal Musil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články