Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jsem připraven ho sejmout v prvním kole, hlásí Procházka před životním duelem

MMA bojovník Jiří Procházka se v noci na neděli nesmazatelně zapíše do české historie "svého" sportu. V Singapuru se totiž utká s Gloverem Teixeirou z Brazílie o pás šampiona světové organizace UFC v polotěžké váhové kategorii, což se ještě žádnému Čechovi nepodařilo. Devětadvacetiletý "fighter" se k titulovému souboji dostal již po dvou letech od vstupu do UFC, o třináct let starší Teixeira oproti tomu působí v organizaci od roku 2012.

Bojovník MMA Jiří Procházka
zdroj: ČTK/PR autor: Barbora Reichová

"Je to ostřílený matador naší váhové kategorie. V UFC už je přes deset let, měl tam vzestupy, pády a teď v posledních dvou letech vysekal mladé talenty, kteří směřovali k boji o titul, a navíc sekl i šampiona Blachowicze, proti němuž neměl mít žádnou šanci. V zápase ho absolutně přejel. Pro mě osobně je to výzva," řekl Procházka o soupeři.

Přestože je Teixeira držitelem mistrovského pásu a má mnohem více zkušeností, podle sázkových kanceláří je favoritem český bojovník. "Jsem připraven ho sejmout v prvním kole, ale v podstatě je mi to jedno, pokud by k tomu došlo třeba v kole posledním," uvedl Procházka už v polovině května před odletem na závěrečné soustředění do Thajska. Z něj se přesunul rovnou do Singapuru, kde se galavečer americké organizace na místním Indoor Stadium uskuteční.

"Byla to skvělá volba. V Thajsku jsme se připravovali v krásném prostředí nového gymu, byl tam super kolektiv a všichni byli vstřícní," pochvaloval si Procházka, jenž se předtím připravoval i v USA. "Na kempu ve Phoenixu jsem si zadal nějaké úkoly, co chci do zápasu zlepšit, a o tom byla hlavně závěrečná fáze v přípravě," líčil bývalý šampion japonské organizace Rizin.

Procházka má na kontě 28 vítězství a 3 porážky, neuspěl naposledy v prosinci 2015, kdy jej knokautoval Američan Muhammed Lawal. Od té doby dvanáctkrát vyhrál a vždy před limitem. Bilance Teixeiry je podobná, 33 výher a 7 porážek. Jedenadvacet zápasů se uskutečnilo pod hlavičkou UFC, titul získal Brazilec vítězstvím nad Janem Blachowiczem z Polska loni v říjnu.

"Beru to jako každý jiný zápas. Pro mě je každý stejně důležitý, ke všem přistupuju jako k titulovým. Liší se to jen v nějakých drobných detailech v přípravě ze strany trenérů," podotkl Procházka.

Hlavní zápasy na galavečeru UFC 275 budou zahájeny v neděli ve 4:00 SELČ, titulový duel Teixeira - Procházka by měl přijít na řadu kolem 6:00 SELČ. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články