Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Johnson vede golfové US Open, Woods dotahuje

Pebble Beach (USA) – Dustin Johnson vede golfové US Open. Jeho náskok je před závěrečným dnem ale pouze minimální, ve třetím kole se do hry o vítězství vrátila světová jednička Tiger Woods, která ztrácí na Johnsona pět ran. Dvě rány potom přebývají vůči Woodsovi jeho největšímu rivalovi Philu Mickelsonovi. Woods se dostal na průběžné třetí místo díky úspěšnému třetímu kolu, na které mu stačilo 66 ran podobně jako Johnsonovi.

V Pebble Beach vyhrál Tiger Woods, již třikrát zvítězil. V sobotním kole naznačil, že mu není cizí myšlenka na čtvrtý triumf. Zahrál v něm celkem osm birdie, první tři sice vynuloval stejným počtem bogey, ale pět ve druhé devítce znamenalo skok v pořadí nahoru o více než dvacet míst. Mickelson, který kraloval druhému kolu, se naopak zhoršil o sedm ran a klesl na šesté místo. Hned za ním se drží Alex Čejka, přestože třetí kolo s výsledkem +3 bylo jeho nejhorší na turnaji.

Na US Open nevyhrál evropský golfista už čtyřicet let, ale teď jsou v první desítce hned tři Evropané. Graeme McDowell ze Severního Irska je dokonce druhý a na čtvrtém místě figuruje téměř neznámý Francouz Gregory Havret. Dělí se o ně s dvojnásobným vítězem US Open z devadesátých let Erniem Elsem z Jihoafrické republiky. Největší evropská hvězda Brit Lee Westwood dnes zahrál pět ran nad par a ztratil šanci na dobré umístění.

Johnson měl vynikající závěr, na posledních dvou jamkách zahrál birdie a při svém teprve třetím startu na US Open sahá po životním úspěchu. Loni skončil čtyřicátý, ale na hřišti v Pebble Beach se mu tradičně daří. Vyhrál tady oba předchozí turnaje PGA Tour.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články