Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Ježek si proklestil v Katovicích cestu do finále, až v něm padl

Katovice (Polsko) - Stříbrnou medaili vybojoval na Evropském poháru v Katovicích judista Jaromír Ježek. Ve váze do 73 kilogramů nestačil až ve finále na Španěla Javiera Ramíreze. Dařilo se i Davidu Pulkrábkovi, který v kategorii do 60 kilogramů získal bronz. 

Judista Jaromír Ježek
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Třicetiletý Ježek původně zvažoval po olympijských hrách v Riu konec kariéry, ale rozhodl se pokračovat. Na minulém turnaji se představil ve váze do 81 kilogramů, ale tam se mu nedařilo. V Polsku opět startoval ve své staré váze.

První tři zápasy Ježek vyhrál v normální době, v semifinále získal ipon v prodloužení a až ve finále zaváhal, když dovolil soupeři wazari a sám už na bodovanou techniku nedosáhl.

Také třiadvacetiletý Pulkrábek prohrál jen jednou, a to v semifinále s pozdějším vítězem Danielem Ben Davidem z Izraele v prodloužení a nejtěsnějším možným rozdílem na tresty. V boji o bronz to ale napravil proti Abylajchanovi Šaratovovi z Kazachstánu.

V Praze se mezitím koná otevřený turnaj Evropské unie juda, na kterém se představuje na dvě stě závodnic z pěti kontinentů. Dařilo se mladičké Ukrajince Darji Bilodidové, které vybojovala zlatou medaili.

Je nám líto, video expirovalo.
Mladičká ukrajinská judistka Bilodidová vyhrála v Praze
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články