Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Ježek se může v Praze stát celkovým vítězem SP

Praha - Po roční přestávce se do Prahy opět vrací závod Světového poháru vodní slalomářů. A finále letošního seriálu může mít dokonce celkového vítěze z České republiky. Kanoista Stanislav Ježek je nejenom jedním z organizátorů závodu, ale v průběžném hodnocení figuruje na druhé pozici se ztrátou 22 bodů na Slováka Mateje Beňuše a na své oblíbené domácí trati má šanci dosáhnout na konečný triumf. Přímé přenosy sobotního a nedělního programu odvysílá ČT4 a web Sportzive.cz.

"Kdo si na mě vsadí?" usmíval se v dobrém rozmaru Ježek, který má na kontě letos ve Světovém poháru druhé, třetí a 22. místo. Za první místo se uděluje 60 bodů. "Určitě je výhoda, že tu trať dobře znám, ale to neznamená, že vyhraju," prohlásil kanoista, který v Troji vyhrál závod SP před čtyřmi lety, ale v letošní sezoně má velmi dobrou formu.

Na startu v Troji bude absolutní světová špička s výjimkou slovenského kanoisty Michala Martikána. "Asi se bál Standy Ježka," usmíval se ředitel závodu Jiří Rohan. "Jinak tady ale bude kompletní světová špička a my věříme, že se Standovi bude dařit," uvedl bývalý deblkanoista.

Třetí muž loňského světového poháru, Vavřinec Hradílek, je v průběžném pořadí před posledním finálovým závodem v pražské Troji na čtvrtém místě se ztrátou pouhých 11 bodů na zlato. "Vzhledem k tomu, že jsem doma, tak se budu snažit vyhrát. Dvě poslední sezony jsem byl do trojky, když bych byl aspoň druhý, byl bych spokojený," prohlásil Hradilek.

Je nám líto, video expirovalo.
Před SP v Troji

Pražský závod bude rovněž důležitý pro Jaroslava Volfa s Ondřejem Štěpánkem, kteří nejsou letos v reprezentaci a v Troji závodit nebudou. Pakliže se totiž Václav Hradilek a Štěpán Sehnal nedostanou do finále, budou mít dvojnásobní olympijští medailisté šanci probojovat se letos na mistrovství světa, které se koná na začátku září v Čunovu. K tomu budou muset Hradilka se Sehnalem na konci srpna na domácím šampionátu na Lipně porazit.

O dobré umístění bude bojovat i vycházející hvězda mezi českými kajakáři, teprve osmnáctiletý bronzový medailista z ME Jiří Prskavec. Ve finále světového poháru se představí i dvojnásobná olympijská vítězka Štěpánka Hilgertová.

Světový pohár se v Troji pojede podeváté v historii, přihlášených je 306 závodníků z 34 zemí, rozpočet činí skoro čtyři miliony korun. Kvalifikace jsou na programu dnes od 9:00, semifinálové a finálové jízdy všech pěti kategorií v sobotu a v neděli. Za dva roky se v Praze bude konat slalomářské mistrovství světa.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články