Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Ještě ve mně žije malá naděje, říká horolezec a hasič Petreček o expedici v Pákistánu

V červenci měl v plánu společně s Markem Holečkem další himálajskou expedici, konkrétně na pákistánský vrchol Gašerbrum. Horolezec Tomáš Petreček, civilním povoláním profesionální hasič, má ovšem momentálně jiný program.

Horolezci Tomáš Petreček (vpravo) a Marek Holeček
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

Omezení pohybu během pandemie koronaviru se samozřejmě týká i horolezců. "Ještě ve mně žije malá naděje, že tam nakonec třeba odcestujeme, ale samozřejmě řeším i to, že se expedice neuskuteční," řekl Petreček. 

Vzhledem k svému civilnímu povolání má nouzový stav v Česku velmi silný dopad na jeho život. "Dezinfekční činnosti jsou neustálé a řešíme také různou podporu pro nemocnice, kde stavíme stany pro odběrná místa. Zajišťujeme například i hraniční přechody," vysvětlil čtyřicetiletý horolezec.

Je nám líto, video expirovalo.
Petreček: V hlavě mám i to, že se expedice neuskuteční

Petreček se navzdory aktuální situaci stále snaží udržovat ve formě. V rámci možností jezdí na kole, běhá a do tréninku zařadil i jednu netradiční metodu - úklid odpadků. "Často běhám do opavských lesů. Vždy jsem si všímal, že je tam nepořádek, a teď, když mám více času, tak to spojím s procházkou. Vždy donesu jeden dva pytle," dodal.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články