Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Jepchumbaové těsně unikl na pražské Grand Prix světový rekord

Praha - Keňanka Violah Jepchumbaová útočila v Praze při Grand Prix v běhu na 10 kilometrů na světový rekord legendární Britky Pauly Radcliffeové, který nakonec nepřekonala pouze o tři sekundy. Při svém vítězství se tak časem 30:24 sekundy zařadila na druhé místo historických tabulek. Mezi muži zvítězil Abraham Kipyatich.

Violah Jepchumbaová
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Jepchumbaová neměla na trati konkurenci a vyhrála o 44 sekund před svou krajankou Joyciline Jepkosgeiovou. Třetí místo obsadila Afera Godfayová z Etiopie (31:49). Letos v Praze Keňanka vyhrála už podruhé, v dubnu ovládla Pražský půlmaraton. Nejlepší Češkou byla jedenáctá Kristiina Mäki, která proběhla cílem v čase 34:16, hned za ní doběhla mílařka Tereza Čapková, chodkyně Anežka Drahotová byla devatenáctá.

Mezi muži si organizátoři dělali zálusk na traťový rekord, který drží od roku 2014 Geoffrey Ronoh výkonem 27:28 minuty, ale největší favorité Daniel Chebii a Patrick Makau útok nezvládli. Keňan Kipyatich vyhrál v čase 27:36, za ním doběhli krajané Daniel Wanjiru a Emmanuuel Kipsang. Čech Jiří Homoláč doběhl dvaadvacátý.

Je nám líto, video expirovalo.
Pražskou Grand Prix opanovala Keňanka Jepchumbaová
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články