Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jedenáctiletý Ir postoupil do finále velkého turnaje v šipkách

Inver - Před pár dny mu bylo jedenáct a už se chystá na finále velkého turnaje, v němž se utká s dospělými hráči v šipkách o dvacet tisíc liber. Školák Alex Hughes z irské vesničky Inver se poprvé kvalifikoval na špičkovou akci dospělých ve sportu, který zvlášť na britských ostrovech láká do hal kvanta fanoušků.

Talent Alex Hughes a mistr světa v šipkách Andy Fordham
zdroj: ČT4 autor: Irishtimes.com

Kluk z malé irské vesničky v hrabství Donegal se kvalifikoval do finále turnaje šampionů ve Walesu, když v kvalifikačním turnaji porazil čtyřicítku soupeřů.

Malý Hughes si přinesl v baťůžku stoličku, aby dosáhl na pult se šipkami, s nimiž pak už dokázal, že má pevnější ruku než jeho zkušenější soupeři. "Když začínal, moc mu to nešlo, ale poslední dva roky se stále zlepšuje,“ konstatoval spokojený otec malého hráče, který vystupuje pod přezdívkou The Hunter - lovec.

"Tohle je můj první mužský turnaj, nemohu věřit, že jsem ho vyhrál. Jsem šťastný," řekl Alex. "Poslední dva roky trénuji každý den a postupem do finále turnaje, jako je Worthington´s Champion of Champions, se mi splnil sen," dodal šipkový talent pro web Irishtimes.com.

Finále se bude konat v Cardiffu 26. srpna, zúčastní se ho 246 hráčů a půjde v něm o 20 tisíc liber (575 000 korun).


Zdroj
ČT sport, Irishtimes.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články