Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Cyklotoulky

Jančařík postoupil na turnaji WTT Feeder v Olomouci do čtvrtfinále, Matelová dohrála ve 2. kole

Posledním českým stolním tenistou na turnaji WTT Feeder v Olomouci zůstává Lubomír Jančařík. Rodák z Hodonína už postoupil do čtvrtfinále poté, co vyřadil favorizovaného Číňana Jüan Li-cchena. Účastnice olympijských her Hana Matelová se naopak rozloučila hned v prvním utkání ve 2. kole.

Emoce Lubomíra Jančaříka na turnaji WTT Feeder v Olomouci
zdroj: ping-pong.cz

Jančařík byl také nasazen přímo do 2. kola a v něm otočil ze stavu 1:2 na sety a z mečbolu vyrovnaný duel se Slovákem Samuelem Arpášem. Ve večerním osmifinále následně zdolal 3:1 na sety Jüan Li-cchena.

"Mám více radost z toho, že jsem porazil tak skvělého hráče, než ze samotného postupu do čtvrtfinále. A také jsem spokojen se svým výkonem. Chtěl jsem vyhrát už první set, jenže on začal lépe a vedl, takže jsem si trochu zkoušel, co by na něj mělo platit v dalším průběhu. To bylo správné rozhodnutí, protože jsem našel pár věcí, které mu vadily, a to byl důvod, že se mi podařilo vyhrát," lebedil si Jančařík, jenž se ve čtvrtfinále střetne s dalším Číňanem, turnajovou jedničkou Siang Pchengem.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
V Olomouci probíhá turnaj WTT Feeder, Jančařík postoupil do čtvrtfinále

Na zástupkyni pingpongové velmoci, která na nedávných olympijských hrách v Paříži ovládla všech pět soutěží, ztroskotala hned v prvním zápase Matelová. Proti sedmnáctileté Cung Ke-man nevyužila čtyřiatřicetiletá zlínská rodačka v první sadě dva setboly a prohrála 0:3.

"Ona pro mě nebyla neznámou hráčkou, párkrát jsem ji na turnajích už viděla. Měla jsem vyhrát první set a vypadalo by to asi trochu jinak. Když totiž čínští hráči úvod zvládnou, uklidní se a hrají s mnohem větší jistotou. Můj výkon nebyl špatný, ale zkrátka to na vítězství nestačilo," uvedla jediná zástupkyně českého stolního tenisu v Paříži.

Kromě Jančaříka už na olomouckém turnaji nepokračují žádní domácí hráči ani ve čtyřhrách.

Turnaj série WTT Feeder ve stolním tenisu v Olomouci:

Muži:
Dvouhra – 2. kolo:
Jančařík (ČR)
 – Arpáš (SR) 3:2 (-3, 10, -7, 12, 6), Čchen Jen-jü (Čína) – Valenta (ČR) 3:0 (8, 9, 8), Sguropulos (Řec.) – Širuček (ČR) 3:0 (7, 5, 5), Chuang Jou-čeng (Čína) – Kaucký (ČR) 3:1 (6, 8, -6, 2).
3. kolo:
Jančařík
 – Jüan Li-cchen (Čína) 3:1 (-7, 7, 9, 7)
Čtyřhra – čtvrtfinále:
Siang Pcheng, Jüan Li-cchen (Čína) – Šíp, Brhel (ČR) 3:0 (3, 8, 5).

Ženy:
Dvouhra – 2. kolo:
Cung Ke-man (Čína) – Matelová (ČR) 3:0 (12, 10, 3), Kukulková (SR) –Kodetová (ČR) 3:1 (4, 7, -7, 10).
Čtyřhra – čtvrtfinále:
Jang I-jün, Ču S'-ping (Čína) – Kodetová, Poláková (ČR) 3:0 (4, 9, 5).

Zdroj
ČT sport, ČTK, ping-pong.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články