Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Inline hokejisté porazili Švýcary a vyhráli skupinu

Roccaraso (Itálie) - Čeští inline hokejisté porazili ve svém závěrečném vystoupení v základní skupině B mistrovství světa organizace FIRS Švýcarsko 4:1. Do čtvrtfinále tak i přes oboustrannou kontumaci úvodního duelu s Kanadou postupují z první příčky a narazí v něm na vítěze kvalifikační skupiny C Argentinu.

Důležitý první gól vstřelil už ve čtvrté minutě Malý, ale v polovině 15. minuty srovnal Walker. Zlomovým momentem pro vývoj celého zápasu se stal konec 16. minuty.

Navrátilec do sestavy Vozdecký po jednozápasovém trestu získal puk a mezi třemi Švýcary zakončil do protipohybu brankáře Schmockera, čímž získal opět vedení na stranu Čechů. "Podali jsme dobrý a zodpovědný výkon, ta branka v oslabení byla skutečně zlomovou pro celé utkání," potvrdil trenér Daniel Tvrzník. 

Definitivně poté rozhodl dvěma slepenými brankami Šebek, který ze dvou přesilovek stanovil ve 33. a 34. minutě konečné skóre. Švýcaři, kteří po celý zápas vyráželi do nebezpečných protiútoků, se nedostali zpět do hry i zásluhou vynikajícího výkonu gólmana Handla.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání ČR - Švýcarsko
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články